Chutney gauranga
Sastojci:
1 kg naribanih jabuka
200 g nerafiniranog šećera od šećerne trske
1 čajna žlica garam masale
½ čajne žlice kardamoma
½ čajne žlice čilija
1 jušna žlica naribanog svježeg đumbira
½ čajne žlice kumina
½ čajne žlice gorušice
½ čajne žlice kurkume
½ čajne žlice sjemenki anisa ili koromača
1 jušna žlica ghee maslaca
Priprema:
U zagrijani wok stavite ghee, kumin, gorušicu, anis i đumbir. Pržite dok gorušica ne prestane pucketati, a potom dodajte ostale začine i jabuke. Dvije jušne žlice šećera pospite po jabukama pa promiješajte i poklopite. Šećer će potaknuti da voda izađe iz jabuka pa će se zajedno sa začinima pirjati u svome soku. Kad voda ispari, dodajte preostali šećer i maknite s vatre.