pulpa od badema upotrijebljenih za 1 l bademova mlijeka (oko ¾ do 1 šalica pulpe)

soli po ukusu

naribana korica i svježe iscijeđen sok neprskanog limuna

½ do 1 žličica češnjaka u granulama

2 žličice suhe mješavine mediteranskih začina ili 2 žlice nasjeckanoga svježega začinskog bilja

4 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja

Bademovu pulpu dobro promiješajte pa začinite solju te limunovom koricom i sokom po ukusu. Umiješajte češnjak u granulama, ¾ začinskog bilja te 3 žlice maslinova ulja. Dobro promiješajte i stavite u zdjelicu pa nakapajte preostalim maslinovim uljem i pospite ostatkom začinskog bilja.

Namaz možete i zapeći: stavite ga u posudu koja može ići u pećnicu, nakapajte dodatnom žlicom maslinova ulja pa pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Može se poslužiti i toplo i hladno.

Napravite sami bademovo mlijeko