4 žlice biljnog ulja
500 g velikih mrkvi, oguljenih i raščetvorenih
250 g mini pastrnjaka, oguljenih i prepolovljenih
2 mala luka, narezana na kriške
2 poriluka, narezana na komadiće od 2,5 cm
4 jaja
200 g brašna
1 žličica soli
200 ml mlijeka
nekoliko listića svježe kadulje
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Posudu za pečenje (30 x 20 cm) premažite uljem pa stavite mrkvu, pastrnjak, luk i poriluk i pecite oko 25 minuta. Za tijesto miksajte u blenderu jaja, brašno, sol i mlijeko dok ne nastane glatka smjesa. Promiješajte povrće pa polovicu izvadite i u posudu ulijte tijesto. Na površinu vratite izvađeno povrće i dodajte listiće kadulje. Vratite u pećnicu i pecite još oko 30 minuta, dok se tijesto lagano ne digne i dobije zlaćanu boju te se počne odvajati od rubova posude.
Pečeno korjenasto povrće u tijestu
Zima priziva bogate, pune okuse, a korjenasto povrće savršeno ih zaokružuje. Hranjivo, zdravo i prekrasnih boja, ono nije samo dodatak jelu, nego i zvijezda stola u hladnijim danima
Još iz kategorije