Sastojci:
200 g zamrznutoga ili svježega graška
1 crveni luk
3 stabljike celera
1 češanj češnjaka
160 g špinata
100 g kelja
240 g kuhanoga graha
250 ml povrtnoga temeljca
morska sol
crni papar

Za dekoriranje:
jogurt, svježi začini, sjemenke bundeve

Priprema:
Luk i celer narežite na kriške, dodajte soli i papra pa ih pržite u loncu na malo maslinova ulja dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i pirjajte još koju minutu. Potom dodajte kelj i pirjajte ga pet minuta, dok ne omekša, a zatim dodajte temeljac, grašak i grah. Kuhajte, ali pazite da se grašak ne prekuha jer treba zadržati svježu zelenu boju. Ohladite i prebacite u blender i dodajte svježi špinat. Dobivenu juhu začinite prema svom ukusu, dodajte jogurta, svježih začina ili sjemenke bundeve.