1 posuda za pečenje (36 x 21 cm); vrijeme pripreme: 15 min; vrijeme pečenja: 35 - 40 min

Za biskvit
· 350 g cjelovitog brašna
· 200 g smeđeg šećera
· 50 g mljevenih oraha
·  1 žličica praška za pecivo
· 1/2 žličice sode bikarbone
· 1 žličica soli
· 6 dl biljnog mlijeka
· 1 1/2 dl ulja (kokosova, maslinova ili suncokretova)
· 1 limun, sok i naribana korica
· 1 žlica arome vanilije

Za preljev
· 250 g jogurta
· 60 - 80 g marmelade
· prženi orasi

Zagrijte pećnicu na 180 °C i namastite posudu za pečenje. Posebno pripremite suhe i vlažne sastojke za biskvit. U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer, mljevene orahe, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pomiješajte tekuće sastojke za biskvit pa u njih umiješajte suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte smjesu u posudu za pečenje i pecite 35 - 40 minuta. Čačkalicom provjeravajte je li pečen ‒ mora biti posve čista nakon što njome probodete biskvit. Tek kad se dobro ohladi, biskvit narežite na kocke. Prije posluživanja prelijte mješavinom jogurta i marmelade te pospite prženim orasima.