Sastojci:
- 1½ šalice grožđica
- 100 ml tamnog ruma
- 170g bundeve, oguljene i nasjeckane
- 3 žlice kokosovog ulja, rastopljeno
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice cimeta
- 3 jaja
- ¼ šalica javorovog sirupa
- ¼ šalica kokosovog brašna
- ¾ šalice sirovog kakao praha + dodatne 2 žlice za valjanje
- 1 žličica narančine korice
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 180 ° C i obložite okrugli kalup za torte 15 cm × 15 cm ili 20 cm masnim papirom.
- Stavite grožđice i rum u malu posudu, promiješajte i ostavite sa strane da se upije.
- Stavite lonac s košarom za kuhanje na pari na štednjak i komade bundeve kuhajte na pari dok ne omekšaju.
- Nakon što je bundeva kuhana, pustite da se ohladi. Stavite u procesor hrane ili blender s kokosovim uljem, vanilijom, cimetom, jajima, javorovim sirupom, kokosovim brašnom, sirovim kakao prahom i koricom naranče te miksajte dok ne postane glatko.
- Ulijte u obloženi kalup za torte i pecite 30 minuta.
- Kada je smjesa pečena, pustite da se ohladi, a zatim je ponovno miksajte u blenderu zajedno sa smjesom grožđica namočenih u rumu i oblikujte kuglice.
- Uvaljajte ih u kakao prah i poslužite.
Pročitajte i:
Božićne slastice bez glutena: Voćna čokolada
Božićne slastice bez glutena: Kremaste veganske ploške s mrkvom
Izvor: wellbeing.com.au