Sastojci:

  • 1½ šalice grožđica
  • 100 ml tamnog ruma
  • 170g bundeve, oguljene i nasjeckane
  • 3 žlice kokosovog ulja, rastopljeno
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice cimeta
  • 3 jaja
  • ¼ šalica javorovog sirupa
  • ¼ šalica kokosovog brašna
  • ¾ šalice sirovog kakao praha + dodatne 2 žlice za valjanje
  • 1 žličica narančine korice

Postupak pripreme: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C i obložite okrugli kalup za torte 15 cm × 15 cm ili 20 cm masnim papirom.
  2. Stavite grožđice i rum u malu posudu, promiješajte i ostavite sa strane da se upije.
  3. Stavite lonac s košarom za kuhanje na pari na štednjak i komade bundeve kuhajte na pari dok ne omekšaju.
  4. Nakon što je bundeva kuhana, pustite da se ohladi. Stavite u procesor hrane ili blender s kokosovim uljem, vanilijom, cimetom, jajima, javorovim sirupom, kokosovim brašnom, sirovim kakao prahom i koricom naranče te miksajte dok ne postane glatko.
  5. Ulijte u obloženi kalup za torte i pecite 30 minuta.
  6. Kada je smjesa pečena, pustite da se ohladi, a zatim je ponovno miksajte u blenderu zajedno sa smjesom grožđica namočenih u rumu i oblikujte kuglice.
  7. Uvaljajte ih u kakao prah i poslužite.

Pročitajte i:

Keksići s čokoladnim kapljicama

Božićne slastice bez glutena: Voćna čokolada

Božićne slastice bez glutena: Kremaste veganske ploške s mrkvom

Izvor: wellbeing.com.au