Sastojci:

za tijesto
200 g integralnoga brašna od pira
6 žlica maslinova ulja
6 žlica vode

za nadjev
oko 500 g poriluka (2-3 srednje velika poriluka)
1 srednje velik luk
1 žlica maslinova ulja
2 žlice senfa
50 g mljevenih oraha
200 ml biljnog vrhnja za kuhanje
sol i svježe mljeven papar

Priprema:
Za tijesto brašno stavite u zdjelu, dodajte maslinovo ulje pa ga kuhačom umiješajte u brašno, usitnjavajući pritom grudice. Malo-pomalo dodajte vodu te umijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu i stavite u zdjelu, pokrijte i ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev.

Za nadjev oljuštite i nasjeckajte luk, a poriluk dobro operite i narežite na tanke kolutiće. U širokom loncu na srednjoj vatri zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njemu 5-6 minuta propirjajte luk tako da postane staklast. Dodajte narezani poriluk, lagano posolite, promiješajte i poklopite pa pirjajte na laganoj vatri 30-ak minuta; tijekom pirjanja nekoliko puta promiješajte. Ostavite da se malo ohladi (za to vrijeme izvadite tijesto iz hladnjaka) pa u propirjani poriluk dodajte senf, mljevene orahe, biljno vrhnje za kuhanje i svježe mljeven papar te dobro promiješajte.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tijesto stavite između dva lista papira za pečenje i razvaljajte malo veće od kalupa promjera 24 cm. Razvaljano tijesto s papirom stavite u kalup pa lagano utisnite dlanom i prstima. Maknite gornji papir pa po potrebi još malo utisnite tijesto u kalup kako bi se oblikovao povišeni rub. Tijesto izbodite vilicom pa po njemu rasporedite nadjev od poriluka. Pecite na 180 stupnjeva 30-40 minuta.