20 šljiva, bez koštica
20 ml brandyja
60 ml prošeka
250 g mekog brašna
60 g šećera u prahu
150 g maslaca, izrezanog na kockice
2 žumanjka
4 jaja
100 g šećera
180 ml slatkog vrhnja
55 g oljuštenih i samljevenih badema
žlica tostiranih listića badema

Očišćene šljive stavite u manju zdjelu i prelijte prošekom i brandyjem. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Na radnoj plohi pomiješajte brašno, šećer i maslac. Dodajte žumanjke pa rukama mijesite dok ne dobijete fino tijesto. Oblikujte disk, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku na 30 minuta. Tijesto razvaljajte na otprilike 5 mm te premjestite u kalup za pitu. Ako se na nekim mjestima tijesto otkine ili ga nedostaje, u kalupu dodajte višak tijesta i zakrpajte. Višak tijesta na okviru kalupa odrežite nožem. Pokrijte tijesto te još jednom stavite u hladnjak na pola sata. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.

Tijesto izbodite vilicom i pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi. Temperaturu smanjite na 180 stupnjeva. Šljive ocijedite i posložite na tijesto, a preostalu tekućinu sačuvajte. U zdjeli pomiješajte jaja, šećer, slatko vrhnje, mljevene bademe i preostalu tekućinu od šljiva. Smjesu prelijte preko poslaganih šljiva, tostirane bademe pospite po vrhu pa stavite peći 35 minuta dok smjesa ne dobije zlatnu boju. Pitu poslužite ohlađenu na sobnoj temperaturu uz lagano tučeno slatko vrhnje.