Ili ste tim ketchup ili ste tim majoneza. Ako igrate za prvi tim, imamo savršen recept za vas. Potrebno je pripremiti sve sastojke, pomiješati, kratko zakuhati, pričekati da se ohladi i prebaciti u staklenku s poklopcem. Dakle, ništa kompliciranije od klasične zimnice.

Domaći kečap možete čuvati u hladnjaku i do dva tjedna. Poslužite ga uz prženi batat, domaći čips, premažite njime tortilje, dodajte ga u marinadu za piletinu ili napravite nezaboravan sendvič!

Domaći kečap

Sastojci:
150 g koncentrata rajčice
250 g pasirane rajčice
20 g smeđeg šećera
20 g šećera
80 ml jabučnog octa
150 ml vode
1 žličica soli
¼ žličice papra
¼ žličice češnjaka u prahu
¼ žličice luka u prahu
1/8 žličice mljevenog cimeta

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u loncu srednje veličine, na srednje jakoj vatri. Pustite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Maknite s vatre, probajte, prilagodite začinima i ostavite da se ohladi. Prebacite u steriliziranu staklenku, zatvorite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.

Izvor: skuhaj.story.hr