Sastojci:
300 g integralnih ili rižinih špageta ili vermicellija
2 žlice sezamova ili kokosova ulja
5-6 komada mladog luka
7 češnjeva češnjaka
1 smrvljeni peperoncino ili ½ žličice mljevene ljute paprike
5 žlica umaka od soje
žličica nektara od agave
2 žlice jabučnog octa
sezam za posipanje
Tjesteninu skuhajte u mnogo posoljene vode prema uputi na pakiranju. Za to vrijeme na kolutiće narežite mladi luk, a češnjak nasitno nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje pa mu dodajte ¾ narezanog luka, sav češnjak i smrvljeni peperoncino. Pirjajte neprestano miješajući da luk malo omekša, a češnjak postane zlatnožut.
Ulijte umak od soje, nektar od agave i jabučni ocat. Promiješajte pa dodajte skuhanu ocijeđenu tjesteninu. Kuhajte još minutu-dvije kako bi tjestenina upila umak pa pospite preostalim narezanim mladim lukom te sezamom. Odmah poslužite.