Sastojci:

300 g integralnih ili rižinih špageta ili vermicellija

2 žlice sezamova ili kokosova ulja

5-6 komada mladog luka

7 češnjeva češnjaka

1 smrvljeni peperoncino ili ½ žličice mljevene ljute paprike

5 žlica umaka od soje

žličica nektara od agave

2 žlice jabučnog octa

sezam za posipanje

Tjesteninu skuhajte u mnogo posoljene vode prema uputi na pakiranju. Za to vrijeme na kolutiće narežite mladi luk, a češnjak nasitno nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje pa mu dodajte ¾ narezanog luka, sav češnjak i smrvljeni peperoncino. Pirjajte neprestano miješajući da luk malo omekša, a češnjak postane zlatnožut.

Ulijte umak od soje, nektar od agave i jabučni ocat. Promiješajte pa dodajte skuhanu ocijeđenu tjesteninu. Kuhajte još minutu-dvije kako bi tjestenina upila umak pa pospite preostalim narezanim mladim lukom te sezamom. Odmah poslužite.