20 g sušenih vrganja

300 g krumpira

200 g šampinjona

1 češanj češnjaka

2 žlice nasjeckanog peršina

sol i svježe mljeven papar

5 žličica maslinova ulja

Sušene vrganje 30 minuta ostavite da se namaču u zdjeli tople vode. Potom ih ocijedite i narežite. Vodu u kojoj su se namakali procijedite te ulijte u manji lonac. Dodajte narezane namočene gljive i žličicu maslinova ulja. Kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta. Za to vrijeme krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Šampinjone prebrišite papirnatim ubrusom i narežite.

Posudu za pečenje nauljite pa u nju stavite red narezanih krumpira (lagano ih posolite i popaprite), red šampinjona, prelijte prokuhanim sušenim gljivama pa pospite nasjeckanim češnjakom i nakapajte preostalim maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30-ak minuta, odnosno dok krumpir ne bude skuhan. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.