4 veća krumpira brašnaste sorte (za pomfrit je najbolja sorta Cleopatra)
1 šalica suncokretova ulja za prženje i pečenje
grančica svježeg ružmarina (za aromu)
cvijet soli ili himalajska sol
svježe mljeveni papar
papirnati ubrus (za cijeđenje)

Krumpir ogulite, operite i dobro osušite. Narežite ga na duge štapiće debljine 5 - 10 mm. U veću tavu debela dna stavite ulje te ga lagano zagrijte na 120 do 160 °C. Dodajte krumpiriće i ružmarin te pržite 8 - 10 minuta. Izvadite grančicu ružmarina pa pojačajte vatru i pržite krumpir na 175 do 190 °C još 3 - 4 minute da se stvori zlatna hrskava korica. Imate li vremena, prženje u mlakom ulju obavite unaprijed, pa poluprženi pomfrit ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a završno prženje neka bude tik pred posluživanje. Rupičastom žlicom izvadite krumpiriće kad budu gotovi pa ih ocijedite na papirnatom ubrusu. Posolite ih i popaprite. Napokon pravi hrskavi pomfrit!