1 šalica kvinoje

svježe iscijeđen sok ½ limuna

4 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja

1-2 žličice mljevenoga korijandra

1-2 žličice mljevenoga kumina

1 žličica mljevene ljute paprike

soli i svježe mljevenog papra po ukusu

1 crvena paprika

1 rajčica

3 mlada luka

svežnjić svježeg peršina

100 g borovnica

Kvinoju stavite u cjedilo i temeljito operite tekućom vodom. Pritom je dobro istrljajte prstima kako ne bi bila gorka. Dobro opranu kvinoju stavite u lonac, prelijte s oko 3,5 dl vode (mora biti potpuno prekrivena njome) i poklopite. Kuhajte dok ne zakipi, a zatim smanjite vatru i kuhajte još 8 do 10 minuta; kvinoja mora omekšati, ali ne smije se raskuhati.

Ocijedite pa kvinoju prebacite u veliku zdjelu. Dodajte joj limunov sok, maslinovo ulje, mljeveni korijandar, kumin i papriku te posolite i popaprite po ukusu. Dobro promiješajte. Papriku, rajčicu, mladi luk i peršin operite, očistite i nasitno narežite te dodajte začinjenoj kvinoji. Promiješajte, a zatim pažljivo umiješajte oprane i posušene borovnice. Kušajte i po potrebi dodajte još začina ili limunova soka.