2 žličice mljevenog zlatnog lana
20 g svijetlog smeđeg šećera
80 g sitno mljevenih badema
2 žličice praška za pecivo
50 ml biljnog mlijeka po izboru
1 žlica kokosova ulja (rastopljenog)
1 žličica naribane limunove korice
1 žličica limunova soka
100 g očišćenih trešanja (ili višanja ili bobica)
Mljeveni lan stavite u zdjelu i pomiješajte s 3 žlice vode. Ostavite da odstoji 10-ak minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kad lan nabubri, dodajte mu smeđi šećer, bademe pomiješane s praškom za pecivo, biljno mlijeko, kokosovo ulje te limunovu koricu i sok. Kratko promiješajte pa umiješajte očišćene trešnje. Smjesu stavite u mali kalup (npr. okrugli promjera 18 cm) i pecite na 180 stupnjeva 15 do 18 minuta.