Sočni tortilja smotuljci
Namaz od batata
za 2 osobe
1 veći batat (oko 330 g)
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
1 češanj češnjaka, protisnutog
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pliticu za pečenje obložite papirom za pečenje.
Batat ogulite pa narežite na veće kocke. Stavite na pripremljenu pliticu pa dodajte ulje, sol i češnjak i sve dobro promiješajte. Pecite dok batat ne omekša. Izmiksajte u pire.
Za posluživanje
4 tortilje
8-12 malih burgera od tempeha ili drugih burgera/popečaka/falafela
4 žlice alfa alfa klica ili zelenih izdanaka rotkvica ili po želji
4 žlice ukiseljenog povrća
listovi zelene salate
Tortilje zagrijte. Premažite svaku pireom od batata, na pire posložite burgere, dodajte ukiseljeno povrće, klice i salatu.
Gotova smjesa, kao i pripremljeni falafel, u hladnjaku, dobro zatvoreni u posudi, mogu stajati i do tjedan dana. Idealno ih je napraviti vikendom pa koristiti tokom tjedna kao hranjivi dodatak glavnom jelu, u salatama ili kao dio ručka koji nosite na posao.