200 g brašna
160 g maslaca
5 jaja
120 ml vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja
800 g mrkve
200 g svježeg sira
100 g crème fraîche
sol, papar
malo timijana

PRIPREMA

Umijesite glatko tijesto od brašna, soli, maslaca narezanog na komadiće, jednog jaja i 20 ml vrhnja, omotajte ga prozirnom folijom i držite u hladnjaku 30 min.

Za to vrijeme mrkve ogulite, operite, narežite na ploške i blanširajte 3 min u posoljenoj vodi. Isperite ih i dobro ocijedite. Pjenjačom ili mikserom izmiješajte sir, preostalo vrhnje, crème fraîche, preostala 4 jaja pa smjesu posolite i popaprite. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

Ohlađeno tijesto okruglo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, stavite ga u namašćeni okrugli kalup (lim ili keramičku plitku posudu, ø 24 cm) pa ga prstima pritisnite uz rub da bude malo povišen i izbockajte vilicom. Na tijesto rasporedite dio mrkve, malo sira, ostatak mrkve i ostatak sira, pospite timijanom pa pecite 40 min. Nakon 20 min pokrijte quiche folijom da ne potamni.

 Izvor: Kuhaj.hr