Sastojci:
- 1 šaka svježih listova matičnjaka
- 2 – 2,5 dl vode
- sok od pola limuna
- 1 jušna žlica hidrolata ruže (Florihana)
- med ili agavin sirup (po želji)
- jagode, ružine latice, listići matičnjaka ili paprene metvice za ukrašavanje (po želji)
Priprema:
Operite listove matičnjaka te ih ostavite sa strane na cjedilu. U loncu zakuhajte vodu, smanjite vatru te u vodu dodajte matičnjak.
Maknite lonac s vatre, poklopite ga i ostavite da odstoji 15 – 20 minuta. Procijedite, uklonite listove (možete ih kompostirati), a u procijeđenu tekućinu dodajte limunov sok, hidrolat ruže te, po želji, med ili agavin sirup.
Ukrasite limunadu ružinim laticama i/ili jagodama te listićima matičnjaka ili paprene metvice.
Limunadu možete piti toplu, mlaku ili rashlađenu.