Konzumiranje čaja je ritual koji opušta i pozitivno utječe na zdravlje. Postoji bezbroj ljekovitih biljaka koje mogu pomoći u liječenju raznih tegoba i prevenciji, a sada vam donosimo 3 čajne mješavine koje čuvaju zdravlje jetre i poboljšavaju probavu. Svima su lako dostupne, a osim ljekovitog svojstva, mogu imati i divan ukus, posebno kada im dodate žličicu organskog meda.

Recept za 3 napitka za zdravlje jetre i bolju probavu:

Čaj od mente - Zagrijte litru vode na laganoj vatri, ali ne do ključanja. Dodajte 50 g mente u vodu. Kuhajte na vatri još 5 minuta. Uklonite napitak s vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Iscijedite sok od 1 naranče i 1 limuna i dodajte u čaj kad se ohladi. Procijedite i dodajte med. Pijte jednu šalicu čaja dnevno.

Čajna mješavina od 4 biljke - pomiješajte kantarion, cvjetove kamilice, rosopas i korijen sladića. Jednu žlicu ove mješavine prelijte s 250 ml vode. Napitak kuhajte do ključanja, a zatim ostavite da ključa još 5-6 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi, pa procijedite. Pijte svako jutro po 1 šalicu čaja i 0,3 šalice za ručak i večeru. Koristite mješavinu 3 do 4 tjedna.

Napitak od korijena cikorije - pomiješajte 2 žličice korijena cikorije s 2 žličice mente. Prelijte smjesu s 250 ml ključale vode i poklopite. Ostavite da odstoji 30 minuta, pa procijedite. Pijte pola šalice napitka 2-3 puta dnevno tijekom 3 tjedna. 

3 čaja za bolju probavu i zdravu jetru