Prirodna inteligencija

Kao da ima prirodno usađenu inteligenciju, glina djeluje tamo gdje je problem. Primjerice, boli li vas zub, dovoljno je da oblog od gline nanesete na obraz, ona će pronaći način i put da umanji bol, a pritom će i kožu omekšati i očistiti. Popis poteškoća koje redoviti tretmani glinenim oblozima mogu ublažiti ili ukloniti poprilično je dugačak. Samo neki od njih su uklanjanje bradavica, različitih ekcema i gnojnih rana, brže zacjeljivanje rana nakon operacija, opeklina, modrica, iščašenja...

Liječenje glinom pomaže i kod ozbiljnih problema, primjerice za upalu grla, krajnika, sinusitis, srčane probleme, prehlade i bronhitis, čir na želucu, upalu bubrega, migrenu ili probleme s očima i vidom. Vrlo je vjerojatno da ono što vas trenutačno muči, glina može vrlo učinkovito i na prirodan način riješiti, uvjeren je Raymond Dextreit, autor knjige Ljekovita moć gline.

Jednostavna priprema

Glina se može koristiti izvana, kao blatna kupka, oblog ili maska, ili peroralno ispijanjem mješavine vode i gline. Dovoljno je pomiješati prah gline sa svježom, neprokuhanom vodom i ljekoviti oblog je gotov. „Smjesa bi trebala biti glatka, ni pregusta ni prerijetka, dovoljno meka da se prilagodi tjelesnim pregibima, a opet dovoljno čvrsta da ne sklizne s tijela.

Ako je pregusta, odmah dodajte još malo vode jer je mješavinu naknadno teže razrijediti. Kad je pomiješate s vodom, ostavite da miruje najmanje sat vremena, bez miješanja. Kad god je moguće, preostalu glinenu smjesu stavite na sunce“, savjetuje Raymond Dextreit. Dodaje da pri izradi maske ili obloga izbjegavate metalne, aluminijske, limene, željezne i plastične posude ili žlice te da radije odaberete keramiku, drvo, staklo ili porculan.

Glinenu pastu možete namazati izravno na kožu ili je zamotati u tkaninu ili kompresu (u tom slučaju neka smjesa bude nešto rjeđa). Oblog učvrstite zavojem, držite ga jedan sat ili cijelu noć. „Za liječenje unutarnjih organa (bubrezi, jetra) oblog držite od dva do četiri sata. Ako se za to vrijeme osuši, zamijenite ga novim. Što je površina obloga veća i deblja, to je i djelovanje gline snažnije“, objašnjava Dextreit.

Prirodni podizač imuniteta, liječi anemiju

Jednom kad vidite rezultate djelovanja glinenog obloga izvana, dobit ćete povjerenje u djelovanje gline iznutra,  u iscjeljenje unutarnjih organa. „Prosječna dnevna doza uzimanja gline je jedna čajna žlica u pola čaše svježe, nekuhane vode. Uzimajte je ujutro nakon ustajanja ili navečer prije odlaska u krevet. Prvi tretman glinom traje tri tjedna, potom napravite pauzu od tjedan dana, nakon čega možete nastaviti uzimati glinu mjesecima, i to jedan tjedan liječenja glinom, jedan tjedan stanke“, poručuje Dextreit.

Konzumiranje napitka s glinom može biti idealna dopuna detoksikacijskom programu. Osim što čisti probavni trakt i crijeva, poput spužve upija i uklanja toksine i teške metale. „Pritom dospijeva u krv koju također čisti i obogaćuje. Dokazano je da liječi slabokrvnost, iako se prema njezinu sastavu (sadrži željezo i minerale u malim količinama) ne može do kraja objasniti učinak gline na obnavljanje crvenih krvnih zrnaca“, piše Dextreit. Detoksikacija glinom više je od pukog čišćenja organizma, ona će osnažiti organizam, ublažiti ili potpuno izliječiti bolesti nastale zbog slabog imuniteta.

Glinu koja se pije potražite u trgovinama zdrave hrane, a koja je glina dobra za maske i obloge pogledajte ovdje