1 šalica kuhane kvinoje
1 šaka mladih mahuna, narezanih na komadiće od 2 cm i kratko blanširanih
1 šaka mladog isjeckanog špinata (ili matovilca)
½ glavice zelene salate, narezane na tanke trakice
1 šaka klica mungo graha ili leće (ili povrća koje ove sezone klija u kuhinji)
2 žlice crnog sezama
4 žlice bundevinih sjemenki
1 žličica tamarija

Bundevine sjemenke zagrijte u tavi, a kad počnu pucketati i dobiju zlatnu boju, dodajte im 1 žličicu tamarija. Brzim pokretima miješajte sve dok sjemenke ne postanu suhe i prekrivene umakom. U najvećoj posudi za salatu sjedinite sve sastojke, pospite sezamom i bundevinim sjemenkama i pomiješajte s umakom po vlastitom odabiru ili miso preljevom za salatu.

Miso preljev za salatu
2 žlice sitno naribanog đumbira
2 žlice bijele miso paste
2 žličice rižinog octa
2 žličice soka od limete
1 žličica kratko tostiranog sezamova ulja
⅓ šalice ekstradjevičanskog maslinova ulja

Dobro izmiješajte sve sastojke. Miso umak za salatu možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.