Zobene ili neke druge kore po vašem izboru (10 do 12 komada)
200 g nabranog maslačka bez korijena (dobro ga operite)
3 vezice odabranog povrća
2 veće glavice crvenog luka
4 žlice prosa
mineralna voda

Nadjev: Na ulju propirjati sitno isjeckan luk, a onda dodati oprano i isjeckano povrće i maslačak. Dodati 4 žlice prosa i doliti malo vode. Pirjati 10 minuta. Koristiti tamari soja sos umjesto soli. U pleh koji je obložen papirom za pečenje slagati prvo dvije kore (donje), pa nadjev. Kasnije se naizmjenično slažu jedna kora, pa red nadjeva.

Na kraju se, također, stave dvije kore. Cijelu pitu izrežemo na kocke prije pečenja. Četvrtinom šalice od 2,5 dcl zalijemo pitu uljem, a ostatak šalice napunimo mineralnom vodom. Pleh stavimo u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pečemo 35 minuta. Nakon toga isključimo pećnicu i ostavimo pitu u njoj dok se ne ohladi.

Maslačak kao lijek

Džem od maslačka

Maslačak - čistač jetre