Posljednja ovogodišnja pomrčina Sunca stiže nam 4. prosinca s mlađakom u Strijelcu. Poriv da svoje viđenje istine nametnemo drugima mogao bi dosegnuti kulminaciju. No to su sve igre kojima se naš ego bori za nadmoć, a uz energiju Strijelca uspijevamo mnogo bolje.

Imamo priliku uzdignuti se do tolerancije i istinskog altruizma, uz optimizam, veselje i pozitivnu viziju budućnosti. Vodenjak, Vaga i Blizanci ustrajno će iznositi svoja mišljenja svima koji ih žele slušati. Nisu svadljivi i dovoljno su šarmantni da im nitko ništa ne uzme za zlo. Razmišljajući naglas, razvijaju zanimljive ideje i dolaze do spoznaje da je, unatoč izazovnim vremenima, mnogo toga moguće. Strijelac je pun samopouzdanja u svom rođendanskom razdoblju, a Lav i Ovan traže svaku izliku da se izvuku od zahtjevnih poslova.

Nemirni i zaigrani, jedva čekaju blagdanske dane i priliku za odmor i uživanje. Škorpion, Rak i Ribe marljivo završavaju poslove kako bi imali dovoljno vremena pripremiti sve potrebno za savršen blagdanski ugođaj. Osjećaji zamagljuju objektivnost inače uvijek staloženih Jarca, Djevice i Bika. Zbunjeni su i osjetljivi pa ih je bolje ostaviti na miru kako bi u sebi pronašli odgovore koji će im dati sigurnost.

Uštap u Blizancima 19. prosinca stvara odlično predblagdansko ozračje. Energija ovoga zračnog, spretnog znaka dosjetljivošću i humorom podsjetit će nas da ne moramo stalno biti ozbiljni, zabrinuti i suzdržani. Šalom je lakše izraziti svoje strahove ili izreći istinu, treba nam što više smijeha. Podsjećamo se kako sve tako brzo prolazi, teškoće i brige, ali i lijepi trenuci. Najbolje što možemo jest naučiti živjeti u trenutku. Blizanci, Vaga i Vodenjak uživaju razgovarati s prijateljima, provoditi sate na društvenim mrežama, pisati dnevnik ili mnogo čitati.

Važno im je da se ne osjećaju isključeni iz tokova života. Strijelac, Lav i Ovan vjeruju da će njihov šarmantan osmijeh riješiti svaku neugodnost, a što je najbolje, čini se da im to savršeno polazi za rukom. Jarac, Bik i Djevica rade ovogodišnju osobnu bilancu. Ako ima prostora, nagradite se nečim što već dugo želite. Rak, Ribe i Škorpion ne bi trebali sve uzimati previše k srcu. Umjesto toga, dosjetljivim rješenjima i brzim reakcijama raspršite brige.