U ponedjeljak, 30. svibnja, stiže mladi Mjesec u Blizancima. Bez obzira što nam se dogodilo u ovom periodu, mladi Mjesec obećava da će nas odvesti u pravom smjeru kako bismo uspjeli kanalizirati svu svoju energiju, ali i poteškoće koje su nam se našle na putu.

Prvi mladi Mjesec nakon pomrčine važan je jer donosi svježu dozu energije i svježu perspektivu, omogućujući nam da integriramo sve promjene koje su se dogodile tijekom proteklog vremena. Iako će nam ova svježa energija dobro doći, još uvijek smo pod utjecajem retrogradnog Merkura pa bi bilo dobro krenuti polako i biti strpljiv. Kao vladar Blizanaca, Merkur ima još veći utjecaj na nas tijekom ovog razdoblja.

U danima mladog Mjeseca dopustite sebi da odvojite vrijeme za sebe i svoje misli, da ne žurite s bilo kakvim naglim odlukama. Svemir usporava stvari tako da imate malo vremena za odmor. Neće biti strašno ako se vratite nekoliko koraka unatrag, jer je najvažnije da donesete najbolje odluke. Usredotočite se na raščišćavanje uma, uklanjanje negativnih, opterećujućih misli, pretjerane samokritičnosti... Pokušajte se riješiti nereda oko sebe i lakše ćete se nositi s novom energijom.

Merkur će 3. lipnja krenuti direktno, i iako će trebati neko vrijeme da se vrati na prijašnju snagu i brzinu, stvari bi trebale postati jasne u narednim tjednima. Kao podrška i pomoć u teškim trenucima uvijek je tu priroda – ona je lijek za sve brige.

Činjenica da je mladi Mjesec u Blizancima znači da moramo paziti na sklad tijela i duše. Jedan je Blizanac smrtan, a drugi besmrtan, što nas podsjeća da postoje dvije strane našeg bića – tijelo i duša. A djeluju na pravi način samo kada postoji ravnoteža među njima.