Počela je retrogradna faza Neptuna, a tako će ostati sve do 4. prosinca. Neptun je planet iluzije, snova, zabluda. Utjecaj njegove energije bit će različit tijekom sljedećih mjeseci, pa će možda biti perioda kada to nećemo osjetiti, ili bar neki pojedinci neće. Ipak, postoji nekoliko negativnih stvari koje retrogradni Neptun stavlja u prvi plan. Evo što predviđa horoskop:

Povećanje sebičnosti 
Neptun će nas učiniti sebičnijim. On će vas natjerati da u teškim trenucima ne mislite na druge, već samo na sebe i svoju korist. Moguće je da ni sami nećete primijetiti da se ponašate na ovaj način.

Bit će manje dobrih djela
Ovo je najneugodnija stvar koju Neptun može donijeti - dobra djela u periodu od 28. lipnja do 4. prosinca bit će rijetka. Negativnost i bijes će se manifestirati ne samo u djelima, već i kroz emocije i riječi. Moguće je povećanje sukoba.

Veće šanse za prevare
Period retrogradnog Neptuna je vrijeme povećane aktivnosti prevaranata. Pokušajte biti oprezniji i ne nasjedati na prevare u stvarnom životu i na internetu. Ono što zvuči predobro da bi bilo istinito, u ovom je periodu najvjerojatnije lažno.

Strast prema rizicima
Mnogi ljudi će osjetiti povećanu žudnju za avanturama: ljubavnim, adrenalinskim, financijskim. Pokušajte se obuzdati jer šteta može biti velika - u vidu prekida veza, razvoda, dugova. Astrolozi savjetuju da izbjegavate rizike jer nema potrebe da dovodite svoju ljubav u opasnost ili pak financije zbog trenutnih impulsa.

Neočekivani troškovi
S retrogradnim Neptunom, mogu se pojavi neplanirani troškovi. Nekome će se pokvariti automobil, električni uređaj... Novac će biti potreban vrlo hitno, pa je bolje da ga ne trošite previše. Ostavite nešto u rezervi.

Energiju retrogradnog Neptuna ćemo najintenzivnije osjetiti u danima kad ovaj planet započne svoje retrogradno putovanje te onog dana kada ponovno krene direktno.