Kiša meteora predstavlja divan trenutak kada zvijezde lete kroz nebo i šalju nam poruku. Jedna takva kiša meteora, i jedna od najljepših, očekuje nas od 22. srpnja do 24. kolovoza 2022. godine. Perzeidi su jedna od najintenzivnijih i najsjajnijih kiša zvijezda padalica u cijeloj godini, a zovemo ih i Suze svetog Lovre (ovaj je naziv nastao je jer se često meteorska kiša poklapa s blagdanom sv. Lovre, koji se proslavlja na dan njegove smrti 10. kolovoza).

Riječ je o jednoj od tri najsjajnije kiše meteora. Svako tko se zagleda u nebo na otvorenom, na mjestu gdje nema puno ulične rasvjete, može ugledati zvijezde padalice. Zvijezde padalice će dostići vrhunac oko 11. do 13. kolovoza. Vjerojatno će najaktivnija noć za Perzeide biti noć 12. na 13. kolovoza. Ovo su tri dana kada će zvijezde padalice biti najvidljivije ljudskom oku. Ako je vedro nebo, možete računati na 2 do 3 meteora u minuti, što je mnogo u usporedbi s drugim meteorskim kišama. 

Ovaj nas period ispunjava snagom i samopouzdanjem, pomaže da se oslobodimo kompleksa, loših navika, negativnog razmišljanja. Tijekom perioda aktivnosti Perzeida, savjetuje se da činite dobra djela, i više no obično, jer će vam se dvostruko vratiti.  

Ovo je, također, sjajno vrijeme da transformirate svoj dom. Možete popravljati, seliti se, čistiti, preuređivati, kupiti nešto novo od dodataka i kućnih aparata. Ipak, jedan od najvažnijih rituala je zamišljanje od srca iskrene, nematerijalne želje, kada vidite zvijezdu padalicu. Čuda su moguća.