Osjećate li se čudno u posljednje vrijeme? Imate li dojam da određena zbivanja u vašem životu izmiču kontroli? Postoji li osoba u vašoj blizini koja vam krade unutarnji mir?

Sve što se događa ili bi se moglo dogoditi narednih dana, osobito 31. srpnja i 1. kolovoza, vjerno oslikava spoj Marsa i Urana na 18′ Bika i njihov kontakt s Mjesečevim čvorovima. Posljednji put Mars i Uran sastali su se u siječnju 2021. godine, pa bi se zbivanja koja slijede tematski mogla nasloniti na već tada proživljena.

Njihov zagrljaj je eksplozivan, producira energiju koja je neukrotiva i munjevita. I zato je lako moguće da se zahuktaju neka neriješena područja života, da sve izađe na površinu, pokaže nam se i osnaži našu odlučnost da se s tom temom napokon suočimo i riješimo je za naše najviše dobro.

I zato nema bježanja, nema skrivanja, nemoguće je okrenuti glavu u drugom smjeru. Vrijeme je za izlazak izvan okvira. Sada rušimo predrasude. Skidamo okove koji nas drže na lošem mjestu. Resetiramo stare obrasce zbog kojih nešto nemamo ili nismo postigli. Ne ide više po starom. Zato hrabro izlazite iz zone udobnosti, osobito ako tamo više nema ništa za vas.

Riječ je o promjenama koje su neminovne, spore i imaju nešto duži vijek trajanja, a na nama je da biramo hoćemo li lakšim ili težim putem. Svaki otpor promjeni, samo pojačava stres i nezadovoljstvo.

Za početak osvijestite sve ono što imate. Shvatite da posjedujete unutarnji kapital koji vam omogućuje da stvorite nešto novo i bolje za sebe. Postavite jasne granice prema drugima na način da vas ne troši i ne ugrožava tuđa manipulacija i negativna energija. Preispitajte svoj odnos prema novcu, možete li tu provesti neke promjene kako biste stabilizirali svoju financijsku situaciju, postali samodostatni i neovisni.

I shvati da vrijediš. Shvati da zaslužuješ. I da ti nitko, baš nitko nema pravo oduzeti ono što je tvoje i što ti pripada. Ostavi i otpusti sve što nije dobro za tebe. Čuvaj sebe.