Dobro došli u sezonu pomrčina - očekuje nas vrlo transformativno vrijeme! Možete o pomrčinama razmišljati kao o portalima koji brzo vode do sljedećeg poglavlja evolucije vaše duše. Na tom putu, skloni smo podvrgnuti se naglim promjenama koje mogu promijeniti život, piše foreverconscious.com.

Sve pomrčine utječu na nas različito, neke ćemo možda intenzivno osjetiti, a druge jedva primijetiti. Ali ako je vašoj duši potrebna velika 'nadogradnja' ili ste se približili kraju nekog ciklusa, pomrčine vrlo često predstavljaju završetak ili posljednju važnu lekciju koju ste čekali. 

Sezona pomrčina obično donosi dvije pomrčine koje 'rade u tandemu'. Njihove energije čak možemo osjećati mjesec dana prije i poslije. U ovoj posljednjoj sezoni pomrčina za 2022. imamo dvije; djelomičnu pomrčinu Sunca 25. listopada i potpunu lunarnu pomrčinu Krvavog Mjeseca 8. studenog.

Prva pomrčina bit će vidljiva i iz Hrvatske. Kako navode iz Hrvatskog astronomskog saveza, počinje u 11:20, svoj maksimum će imati u 12:21, a završetak u 13:24, 25. listopada. Mjesec će svojom površinom, gledano iz Hrvatske, baciti sjenu i u maksimumu pomrčine pokriti oko trećinu Sunca, a djelomična pomrčina će trajati 2 sata i 3 minute. 

Obje gore spomenute pomrčine vezane su za one koje smo imali ranije tijekom godine u travnju i svibnju. Možemo, stoga, primijetiti da nam se u život vraćaju teme iz tog vremena ili ćemo otkriti više o tadašnjim događajima.

Iako će se ovaj članak ponajviše usredotočiti na prvu pomrčinu u nizu, pomalo je teško odvojiti njenu energiju od pomrčine Krvavog Mjeseca u studenom. Krvavi Mjesec daleko je intenzivniji i mogao bi ugušiti neke od mekših energija koje donosi ova listopadska pomrčina Sunca.

Njena energija je svježa, primamljiva, i može nas podsjetiti na ono što je naša duša došla ovdje postići. Možemo se osjećati nadahnuto, posaditi sjeme promjene i započeti novo poglavlje u našim životima. Kako ova pomrčina Sunca pada u znak Škorpiona, mogli bismo se lakše povezati s višom razinom naše duše, razumjeti sebe na dubljoj razini i oljuštiti stare slojeve kako bismo stvarno otkrili novu istinu. Venera, planet ljubavi, ljepote i širenja srca, vrlo je aktivna pod ovom pomrčinom Sunca, što znači da njenu energiju možemo koristiti za davanje i primanje ljubavi u našim životima, i razmisliti o tome što zaista cijenimo. Lakše ćemo voljeti, lakše davati i usredotočiti se na ono što nam je uistinu važno. 

Pod ovom energijom širenja srca, možda čak dobijemo jasnoću koja je potrebna da bismo lakše prebrodili sve izazove u odnosima. Možemo odlučiti da naše srce više ne želi biti uključeno u određenu dinamiku, ili možemo otkriti da smo spremni otvoriti se i krenuti u sljedeće poglavlje. 

Pod ovom energijom pomrčine Sunca, možete imati intuitivno razumijevanje želite li ostati na postojećem poslu, promijeniti način na koji pristupate poslu ili ga se potpuno osloboditi. Iako odluka koju donesete mora doći iz vašeg srca, znajte da postoji kozmička podrška ako želite probiti neke zidove i barijere kako biste mogli dublje ući u temu posla. 

Također, trenutno aktivne energije pomažu nam da se osjećamo lijepo u vlastitoj koži, pomažu nam u njegovanju naše kreativnosti i aktiviraju naše prirodne sposobnosti da pokažemo suosjećanje. Ova aktivacija ženske energije pod utjecajem Mjeseca u Škorpionu također može pomoći aktivirati našu seksualnu energiju - možemo osjetiti bilo kakvu potisnutu žensku energiju kako se uzdiže, žudeći da se čuje, osjeti i izrazi.

Pomrčina Sunca u znaku mladog Mjeseca u Škorpionu također bi nas mogla navesti na razmišljanje o tome koliko su važne naše veze s drugima i važnosti izgradnje i pripadnosti zajednici. Ako ste se osjećali izolirano, posebno nakon pandemije, ova pomrčina Sunca mladog Mjeseca savršeno je vrijeme za sadnju sjemena za privlačenje zajednice istomišljenika, podrške i ljubavi.

Nakon ove pomrčine, nastavit ćemo se probijati kroz portal pomrčine dok ne stignemo do pomrčine Krvavog Mjeseca. Ona je nevjerojatno moćna - donosi transformativne završetke i možda ćemo završiti stvari iz travnja i svibnja, kada smo imali posljednji niz pomrčina. 

Ostanite otvoreni za ono što dolazi i iskoristite ovo vrijeme da napunite, zaštitite i nahranite svoje tijelo, um i dušu. Neka stvari budu nježne i usmjerite pozornost na ovu prekrasnu Venerinu energiju, koja pomaže proširiti naša srca.