Vrijeme promjena započinje! I sve astrološke konstelacije koje se protežu kroz cijelu godinu, kao da nas smisleno pripremaju za nove životne iskorake koji kreću od iduće godine. Tako će biti i s predstojećom pomrčinom Sunca 25. listopada koja se odvija na početnim stupnjevima Škorpiona, pet dana prije nego što Mars u Blizancima krene retrogradno.

I dok se Sunce zamračuje (vrhunac će biti u 11 sati i 21 minutu), fokus nam se sužuje. U danima koje slijede sve vodi prema mjestu na kojem možemo nešto okončati ili započeti. Pomrčina se odvija u neposrednoj blizini Venere, pa će pitanja srca, ljubavi, ali i novca biti na udaru uzbudljivih promjena i događanja, smatra astrologinja Julijana Oremović. 

Kako se osjećate u svojoj vezi ili braku? Što možete poduzeti kako bi se odnos osnažio i stabilizirao? Sami ste, tražite partnera, a nailazite na osobe s kojima se ne možete povezati? Razlog tome nije u njima, već unutar nas. Mi biramo. Muči li vas situacija na poslu? Možete li mirnije prihvaćati ono što se odvija ili je vrijeme za novi posao?

Ovdje je riječ o korjenitoj promjeni koja ne ostavlja prostora za dileme ili polovična rješenja.

Da ili ne? Nema ništa između.

I ne, niste pred zidom. Samo treba donijeti odluku i vidjeti što će ona iznjedriti. U prilici smo otpustiti strahove i blokade koje nosimo u svom srcu. Prodiši, oslobodi se. Izađi iz okolnosti koje te oslabljuju i kojima daješ previše važnosti. Prihvati zasad nepromjenjivo. Vrati fokus na sebe. Zapitaj se – što ja sada trebam? Intenzivno je. Ono što je ispod površine ima snagu. Možda davno proživljena trauma. Sjena. Oduprite se unutarnjem porivu da učinite nešto protiv sebe. Prespavajte. Pogledajte što je to u vama, a što vas ponekad sabotira?

Problemi oko intimnosti, seksualnosti, povjerenja i ranjivosti u odnosima bit će važna tema. Isto tako kao i sva pitanja koja trebamo riješiti, a tiču se materijalnih i financijskih pitanja, onoga što očekujemo ili potražujemo od drugih, ili ono što je kod nas, a netko drugi upravo to treba.

Venera te pita – osjećaš li želje svog srca? Što ono želi? Zapiši. I pusti. Ne blokiraj prejakom željom. Najjača manifestacija željenog odvija se kad smo u osjećaju obilja.

Saznajte što vaš horoskopski znak očekuje za vrijeme pomrčine Sunca u Škorpionu:

Ovan
Očekuje vas duboka promjena iznutra. Intimni odnosi mogu iznenada dostići nove dubine, ili se možete naći suočeni s intenzivnim željama koje se još nisu manifestirale. Hrabro zaronite u dubinu svoje duše jer ćete otkriti važne uvide.

Bik
Sezona pomrčina će imati veliki utjecaj na vas, a primijetit ćete jaku energiju posebno u području ljubavnih i prijateljskih veza. Možete očekivati promjene u dinamici vaših odnosa. S nekima ćete se još više povezati i dostići novi nivo intimnosti, a za neke će biti vrijeme da ih pustite iz svog života. 

Blizanci
Ova pomrčina vas potiče da promijenite svoju svakodnevicu. Razmislite koji su vaši dnevni zadaci i kako možete bolje prilagoditi svoj raspored svojim stvarnim željama i potrebama. Možda će doći do promjena u vašoj rutini, što će u početku biti teško, ali to je upravo ono što vam treba.

Rak
Osjetit ćete energiju pomrčine u području ljubavi. Možda ćete imati izglede za novu romansu koja će vam iznenada izmaknuti tlo ispod nogu, ili ćete samo unijeti svježu energiju u svoju trenutnu vezu, što će vas i vašeg partnera još više povezati. Sada je vrijeme da slijedite svoje srce.

Lav
Period pomrčina će za vas biti vezan za dom i obitelj. Možda ćete ponovo proživjeti sjećanja iz djetinjstva ili iznenada osjetiti želju da se vratite svojim korijenima. Fokusirajući se na temelje koje ste stvorili u prošlosti, možete sebi dati bolju sadašnjost. Vjerujte procesu.

Djevica
Za vas će sve biti u detaljima. Bit će malih, na prvi pogled beznačajnih promjena, koje će se kasnije pokazati kao vrlo velike. Držite oči otvorene za informacije i zapamtite da se nove prilike mogu pojaviti tamo gdje ih najmanje očekujete.

Vaga
Tijekom ovog perioda, fokusirat ćete se na svoje financije. Vreme je da počnete da izlazite iz svojih obrazaca. Možda ćete biti iznenađeni nekim iznenadnim troškovima, ali ako se ponašate promišljeno i vjerujete svojoj intuiciji, čekaju vas nove poslovne prilike. 

Škorpion
Pomrčina Sunca je ovoga puta u vašem znaku, pa nije neobično da posebno intenzivno osjetite njegovu energiju. Sada je vrijeme za duboku transformaciju. Vaš znak se često povezuje s feniksom koji se diže iz pepela, a to je upravo proces u kojem se trenutno nalazite. Odbacite sve što vam više nije potrebno i uđite u nepoznatu, ali uzbudljivu budućnost.

Strijelac
Obično ste otvoreni i zabavni, ali sada je vrijeme da svoju energiju usmjerite ka unutra. Pred vama su važni uvidi i duhovni rast, pa ćete poželjeti provesti malo više vremena sami. Dajući prednost samoći i odmoru, napravit ćete prostor za rast.

Jarac
Kao marljivom radniku, vaša karijera će vam uvijek biti važna, ali ova pomrčina traži od vas da pogledate dalje od naziva poslova i shvatite kako možete doprinijeti vašoj zajednici, svijetu. Kako uskladiti svoje talente s potrebama čovječanstva? Vrijeme je da se povežete sa zajednicom.

Vodenjak
Pomrčina Sunca će vam aktivirati razvoj karijere. Bit će značajnih prilika za rast i napredak, ali je ključno pratiti svoju intuiciju. Ne dozvolite da vas vlastite sumnje ograničavaju, vjerujte u sebe i hrabro prihvatite sve što se pojavi u ovom trenutku.

Ribe
Ova pomrčina će vas odvesti van vaše zone komfora i potaknuti na transformaciju. Sumnje će se pojaviti u svim područjima i mnogo toga ćete preispitivati. Prihvatite sve promjene i novi način razmišljanja.