Horoskop od 21. do 23. listopada 2022.!

Ovan
Mjesec u Djevici vas poziva da se dobro brinete o sebi dok prolazi kroz vaš sektor zdravlja. To je posebno važno u subotu, kada se Mjesec petlja s vašim vladajućim Marsom. Konjunkcija između Sunca i Venere u Vagi podiže vaš ljubavni odnos na novi nivo, a trigon između Merkura u Vagi i Saturna daje vam alate koji su vam potrebni da ostvarite svoje snove.

Bik
Mjesec u Djevici osnažuje vašu kreativnost. Merkurov trigon sa Saturnom udvostručuje vaše talente, dajući vam dozu praktičnog znanja koje vam je potrebno. Mjesec u Vagi naglašava važnost prakticiranja zdrave ljubavi prema sebi i brige o sebi.

Blizanci
Mjesec u Djevici osvjetljava dom i obitelj u vašoj karti, podsjećajući vas da provodite vrijeme s ljudima koje volite, čak i dok kvadrat Mjeseca s Marsom izaziva nervozu i sukobe. Srećom, Merkur u Vagi u trigonu sa Saturnom u Vodenjaku, daje notu mudrosti i stabilnosti danu. Kako se Mjesec u Vagi spaja s Merkurom, romansa ispunjava zrak.

Rak
Mjesec u Djevici vas potiče da doprete do svoje zajednice. Potražite načine da budete od pomoći i napravite razliku. Kombinacija planeta u Vagi usmjerava vašu ljubav i pažnju na ognjište i dom. Trigon između Merkura i Saturna daje vam uvid u vašu situaciju i pomaže kreirati praktičan okvir za završetak projekata i postizanje ciljeva.

Lav
Mjesec u Djevici se fokusira na sigurnost, detalje i financije, dok vas kvadrat Mjeseca s Marsom i opozicija Neptunu mogu učiniti ranjivima. Mjesec u Vagi se pridružuje kombinaciji planeta u vašoj trećoj kući komunikacije, posebno moćnoj konjunkciji između Sunca i Venere. Ovo je povoljno vrijeme za učenje i širenje znanja.

Djevica
Mjesec u Djevici povećava vašu osjetljivost, a njegova opozicija Neptunu to udvostručuje! Na sreću, vaš vladajući planet, Merkur, u trigonu sa Saturnom, utječe na dobro donošenje odluka. Planeti u Vagi vas financijski osnažuju, posebno konjunkcija između Sunca i Venere. Pazite na financije i izbjegnite impulzivne kupnje.

Vaga
Mjesec u Djevici poboljšava snove i mistična iskustva, a njegova opozicija Neptunu to naglašava. Ovog vikenda pronađite način da se opustite i uživate. Mjesec se također pridružuje vašem vladajućem planetu, Veneri, u konjunkciji sa Suncem u Vagi u vašoj prvoj kući. Bit ćete u centru pažnje, uživati u tome te inspirirati ljude oko sebe. Trigon između Merkura u Vagi i praktičnog Saturna u Vodenjaku to budi u vama.

Škorpion
Vaš vladajući planet je u trigonu s Mjesecom u znaku Djevice ovog vikenda u vašoj jedanaestoj kući humanitarnosti, ohrabrujući vas da učinite nešto dobro i korisno za svoju zajednicu i okruženje. Trigon između Merkura u Vagi i Saturna u Vodenjaku može vam pomoći da shvatite kako. Mjesec u Vagi spaja konjunkciju između Sunca i Venere u vašoj dvanaestoj kući, otvarajući vaše srce za univerzalnu i iskrenu ljubav. 

Strijelac
Mjesec u Djevici aktivira vaš sektor karijere, a njegov trigon s Uranom vas ispunjava idejama i mogućnostima koje mogu poboljšati vaš uspjeh. Mjesec u Vagi se pridružuje Suncu, u konjunkciji s Venerom i Merkurom u vašoj jedanaestoj kući prijateljstva, stvarajući divnu društvenu energiju, lako ćete se povezati s drugima. Vrijeme provedeno sa srodnom dušom je posebno korisno ovog vikenda.

Jarac
Trigon između vašeg vladajućeg planeta, Saturna i Merkura orijentiranog na trgovinu, aktivira vašu karijeru i sektor novca, stvarajući prilike i vrstu mudrosti koja vodi ka uspjehu. Mjesec u Djevici vas poziva da istražujete svijet oko sebe svježim očima, a konjunkcija Sunca i Venere sugerira da sa sobom pozovete i romantičnog partnera.

Vodenjak
Vaš vladajući planet, Uran, u trigonu je s Mjesecom u Djevici, usmjeravajući vašu pažnju ka ognjištu i domu. Isprobajte nešto novo ili zaronite u "uradi sam" projekt — odlično će ispasti. Planeti u Vagi u vašoj devetoj kući, koja uključuje karizmatičnu konjunkciju između Sunca i Venere, potiče avanturu i istraživanje. 

Ribe
Vaš vladajući planet, Neptun u Ribama, suprotstavlja se Mjesecu u Djevici u vašoj sedmoj kući partnerstva. Očekuje vas romantična energija, ali pažljivo birajte riječi i ljude koji vas okružuju. Planeti u Vagi, posebno konjunkcija između Venere i Sunca, osvjetljava intimnost, pa je moguća veća bliskost s partnerom.