Ovogodišnji 8. prosinca bio je dan energije, uzbuđenja, novih stvari i ljudi koji nam iznenada ulaze u život. Uštap u Blizancima osnažen Marsom pokreće nas, budi i mami novim mogućnostima. Spremni smo se upustiti u svaki zanimljiv izazov, ljubavna osvajanja i avanture duha. Želimo podijeliti svoje mišljenje i dokazati da smo u pravu pa bi se društvene mreže mogle usijati. Uz pokoji verbalni okršaj različitih stavova ipak možemo otkriti i neke nove mudrosti.

Venera je od 10. prosinca u Jarcu i sugerira da ćemo biti oprezniji u pitanjima srca, štedljiviji s novcem, ali ne i škrti. U ljubavi tražimo više praktičnosti, a manje snova. Od skupog dara snažnije očitovanje ljubavi bit će podjela kućanski poslova. U ljubavnom odnosu želimo osjetiti sigurnost i trajnost. Nove ljubavi pod pokroviteljstvom Venere u Jarcu razvijaju se polako te je važno pokazati odgovornu i zrelu stranu osobnosti. Odlično razdoblje da provjerite stanje bankovnog računa, platite zaostatke ili naplatite potraživanja.

Velike iluzije i pretjerane želje koje nadilaze razinu mogućeg raspalit će naš um kad se 14. prosinca Sunce u Strijelcu „spotakne“ o Neptun. Aspekt kvadrata simbolizira napetosti koje nastaju zbog našeg vlastitog neopreza, nepripremljenosti ili nespremnosti da prihvatimo stvarnost. Mašta i snovi nas hrabre iznutra, ali malo nam to vrijedi ako nas nitko ne razumije i ako zbog nerealnih očekivanja zanemarimo obaveze. Moglo bi nam se dogoditi i poneko razočaranje zbog kojeg će naš optimizam potpuno splasnuti.

Jupiter 20. prosinca ulazi u znak Ovna. Snažna vatrena energija popravlja raspoloženje i spremni smo na akciju. Priprema za blagdanske dane često izaziva stres, no uz ovu optimističnu energiju ništa nam nije teško. Želja za putovanjima i potpuno novim iskustvima mnogima postaje neodoljiva. Uz odlično raspoloženje lakše nam je osjetiti zadovoljstvo i zahvalnost onim što imamo, ne želimo se fokusirati na ono što nam nedostaje.

Zimski solsticij 21. prosinca donosi nam najdulju ovogodišnju noć. Sunce ulazi u znak Jarca u 22.49 h i počinje zima! Lijepo je ako imamo nekog s kim ćemo podijeliti tu dugu noć i zapaliti mirisne svijeće kako bismo se podsjetili da svjetlost našeg srca nikad ne gasne. Mlađak u Jarcu 23. prosinca pravi je trenutak za osobnu inventuru: popis uspjeha i promašaja, onoga što smo naučili i onoga što želimo promijeniti. Ulazimo u razdoblje mirovanja i čuvanja svoje energije, a s jasnom slikom toga gdje smo trenutačno lakše je maštati o svemu što želimo ostvariti u novoj godini.

Godina je na samom izmaku, no stiže iznenađenje: 29. prosinca Merkur u Jarcu kreće retrogradno.Loš glas o „zločestom“ Merkuru poprimio je velike razmjere pa je teško oduprijeti se predrasudama o bezbroj loših događaja koji će nam se srušiti na glavu. Merkur je retrogradan kad je najbliže Zemlji, pa je time i njegova energija najjača. Sve što trebamo jest više svjesnosti o vlastitim postupcima, više odgovornosti pa i samokritike. Ako pažljivije obavljamo svoje svakodnevne obaveze, neće nam se dogoditi ništa loše.