Pun Mjesec u Blizancima zasjat će ovaj četvrtak, 8.12. u 5 sati i 8 minuta. Riječ je o emotivno burnoj energiji jer će se u priču uplesti retrogradni Mars koji će biti na istom, 16′ stupnju Blizanaca, kao i Uštap.

Važno mjesto bit će komunikacija. Što mislimo, što govorimo, kako prenosimo svoje misli drugima i je li suprotna strana shvatila ono što joj želimo reći? Je li se istina izgubila u ‘prijevodu’? Pitajte, tražite pojašnjenje ako vam nešto nije jasno.

Moguće je i podizanje ljutnje, nestrpljivost, impulzivnost. Hoćemo sve sad i odmah, ne trpimo neizvjesnost i odgodu. No što smo silovitiji u traženju odgovora, to se više uvaljujemo u problem i podižemo napetost. Smiri se. Pričekaj. Pokazat će se.

Dobro je vidjeti i što se događa u našoj neposrednoj okolini. Bitni su odnosi s bliskim rođacima, susjedima kao i sve ono što je vezano uz promet, kretanje, putovanje, protok informacija, kao i uz školovanje.

Budite oprezniji s mobitelom, ključevima, pazite kome poklanjate povjerenje kad su u pitanju osobe koje upoznajete putem društvenih mreža. Poruke koje dobivate čitajte između redova. Pripazite na dišne putove, ramena, ruke, noge.

Dolazi do jednog važnog susreta ili razgovora koji baca novo svjetlo na neke nedovršene situacije iz prošlosti.

Možda vas iznenadi jedan neočekivani susret s osobom koju niste dugo vidjeli. Osjetite li poriv da burno reagirate na ono što dolazi od drugih, zastanite za trenutak. Udahnite. Nekad je mudrije prešutjeti ili odgovoriti s odgodom.

Sunce u Strijelcu traži istinu i razvija se šireći svoje horizonte i poglede na svijet. S druge strane stoje Mjesec i Mars u Blizancima koji ne vide širu sliku, već se činjenica te reagiraju obrambeno na sve što ih može ugroziti. Poanta je da otvorenog uma sagledate događaje i informacije koje dolaze do vas u narednim tjednima.

Naljuti li vas nešto, moguće je da unutar vas postoji neka neravnoteža u odnosu na ono što je u vama okinulo ljutnju. Uvijek možemo uprijeti prst na drugoga i okriviti ga za ono što je rekao ili učinio. No tu nema napretka i promjene. Ostajemo u istom, začaranom krugu. Usudimo li se vidjeti širu sliku na način da se zapitamo što tu ima za mene i što ja mogu promijeniti kako bih promijenila i postojeće okolnosti, počinje proces razvoja i otvaraju se nove mogućnosti.

Nastavite li koračati istim putem, očekujte iste ishode.

Ne dajte se osjećaju krivnje. Ne ulažite energiju u očekivanja. Ne očekujte susret ili poziv koji vas neće usrećiti na duge staze. Recite ono što vam je bitno, ali mirno, bez poziva na konflikt – ne treba vam energetska devastacija.

Merkur kao vladar ovog Uštapa pomaže vam da postupite zrelo i odmjereno u naizgled kaotičnim situacijama i izvučete za sebe neko učenje koje će imati dugoročnu vrijednost.

Ovaj Uštap donijeti će uzbudljiva iskustva u život Strijelaca, Blizanaca, Djevica i Riba, no osjetit ćemo ga svi.