Od svih planeta u astrologiji, Saturna se svi najviše plaše i najviše ga poštuju. Uostalom, ovaj planet vlada granicama, ograničenjima, disciplinom i naravno, samom karmom. Saturn voli vršiti pritisak na naše živote, a ako ste jedan od horoskopskih znakova na koje Saturn u Ribama najviše utječe, možete očekivati da će ovo iskustvo biti poput duhovnog buđenja koje će trajati do 2026. Kad završi, shvatit ćete koliko ste sazreli. 

Dana 7. ožujka, Saturn je iza sebe ostavio društveno orijentiranog, futurističkog Vodenjaka i ušao u duhovne, sanjive i nostalgične Ribe. Sljedeće tri godine, ovaj planet će nam osvijestiti načine na koje smo dopustili da nas naša mašta i osjećaji prevare. Budući da su posljednji znak zodijaka, Ribe predstavljaju završetke, oprost i kretanje dalje... Kada Saturn prolazi kroz ovaj horoskopski znak, poziva nas da se odvojimo od prošlosti. Saturn će prijeći u Ovna 13. veljače 2026., a evo na koje će horoskopske znakove najviše utjecati do tada:

Blizanci
Jeste li spremni svoju karijeru shvatiti ozbiljnije nego ikad? Saturn uđe u znaku Riba izvršit će pritisak na vašu 10. kuću karijere, djelujući kao mentor koji traži disciplinu kako bi potaknuo vašu izvrsnost. Ako se ne krećete putem karijere koja vam nešto znači, Saturn će vas natjerati da svoje ciljeve počnete shvaćati ozbiljnije. Ako se niste dovoljno trudili, Saturn će vam skrenuti pozornost na to gdje i kako ste griješili. Iako će vaša karijera, kao i vaš ugled, prolaziti kroz uspone i padove tijekom ovog perioda, ovaj tranzit će u konačnici ojačati vašu karijeru kao nikada prije. Kada se dogodi neuspjeh, ustanite i odbijte prihvatiti poraz. Saturn će vas za to nagraditi. 

Djevica
Sljedeće tri godine Saturn će od vas zahtijevati ozbiljnost u ljubavnim vezama dok prolazi vašom 7. kućom partnerstva, saveznika, neprijatelja i supružnika. Razotkrit će sve površne i slabe veze u vašem životu. Saturn je planet koji nagrađuje predanost i dugotrajnost, stoga će biti blag prema vama ukoliko ste se spremni vjenčati ili poduzeti sljedeći korak u svom odnosu s prijateljem ili partnerom. Međutim, budući da Saturn ne tolerira nezrelost i loše ponašanje, pokazat će načine na koje dinamika vaše veze može, ali i ne mora biti zdrava. To bi također moglo otežati ljubavne odnose, jer će vas ovaj planet namjerno spriječiti da gubite vrijeme na besmislene odnose i situacije. Srećom, kad završi, shvatit ćete što točno trebate od veze i kako svoju učiniti još jačom. 

Strijelac
Sljedeće tri godine Saturn će se kretati kroz vašu 4. kuću doma, obitelji, korijena i rodbine. Duboke i intenzivne istine vezane uz vašu obitelj i kućnu dinamiku mogu se pojaviti, prisiljavajući vas da iscijelite te sukobe i postavite granice koje vam omogućuju da imate zdraviji odnos sa svojom obitelji. Ako vam je bilo neugodno u kućnom okruženju, ovaj tranzit će vas također potaknuti da napustite takvu situaciju. Čak i ako se ne osjećate kao da je vaš dom tamo gdje želite, Saturn će vas podsjetiti da je za izgradnju doma potrebno vrijeme. A ako su vaš dom i obitelj već u prilično pristojnom stanju, ovaj tranzit će vas potaknuti da se još dublje posvetite svom osobnom životu. 

Ribe
Nitko neće tako intenzivno osjetiti djelovanje Saturna u Ribama kao vi. Dok Saturn sljedeće tri godine prolazi kroz vašu 1. kuću identiteta, mogli biste se osjećati kao da je veliki pritisak stavljen na vaša ramena. Iako mnoge stvari u vašem životu možda završavaju, otvara se prilika za neke puno bolje! Mogli biste biti oštri i pojačano kritični prema sebi jer konačno uviđate da zaslužujete više i počinjete očekivati puno više od sebe. Više se ne opravdavate i ne spuštate svoje standarde jer Saturn vas tjera da vidite sve za što ste sposobni. Udvostručite ljubav prema sebi i budite nježni prema sebi, jer Saturnova energija možda neće biti laka, ali nagrada koju vam donosi je mnogo dublji oblik samopouzdanja i samoprihvaćanja.