OVAN

Nedavna prošlost: Stani – kreni, hoću – neću, bih – ne bih. U tarot kartama vidljivo je da je netko servirao srce na pladnju i bio odbijen. Uloge mogu biti zamijenjene pa je najbolje da sami procijenite tko je tko. Htjeli su vas omalovažiti, prisutna je i pasivna agresija. Netko je nekome doslovno htio pokazati: „Vidi koliko te neću“.
U najavi: Što povezuje Četiri štapa i Pet kaleža, karte koje ne mogu biti više različite nego što jesu? Prva govori o slavlju, dočeku, zabavi i uspjehu dok druga ukazuje na žaljenje, gubitak, tugu, plakanje nad štetom koja je već počinjena. Mali bijeli most u daljini koji se nalazi s desne strane. Za jedne, most predstavlja dolazak, dok za druge odlazak. U životu, ako uzmemo u obzir da je sve igra, malo smo s jedne strane scenarija, a malo s druge strane. Između ugodnog i neugodnog. Nakon „Vidi koliko te neću“ dolazi faza žaljenja. Sad vas žele.
Ishod: Netko je dobio malo svog otrova. Na priču o Četiri štapa i Pet kaleža lijepo se nadovezuju Tri kaleža u najavi i ishodu tjedna (sve je isprepleteno u ovom otvaranju). Tri kaleža – inspiracija je pronađena u dekadenciji triju sestara drevnog Rima, gdje je zabava upravo prisjela njihovom bratu koji je u konačnici i otrovan – dakle nikad ne znaš kada će ti biti serviran otrov, ako uzmemo u obzir da je drama iza, ali i uz vas u narednom periodu. Veliki dio vas osjeća da je sad red na NE, jednom nekad u budućnosti MOŽDA. Oprezni ste, nesigurni i ne vjerujete im. Povratak će se reaktivirati, ali niste raspoloženi za uzvraćanje osjećaja, ne toliko iz pozicije ega, prije se radi o nepovjerenju. Eventualno možete zakopati ratne sjekire, neuzvraćenu ljubav i sl., ali zasad ostaje na tome da je netko dobio malo svog otrova.

BIK

Nedavna prošlost: Vama se netko sviđa i taj netko također razmišlja o vama. Simpatija je obostrana. U nekom trenutku ste obnovili komunikaciju, ali zasad je misterij hoće li doći do nečeg opipljivog. Je li doista sretna okolnost što su se opet ukazali, da ne kažem uskrsnuli? Moguće je da imate loše iskustvo s njima nalik na hod po staklu, hod po ljuskama jajeta... Nije nemoguće da ste ranije bili neprekidno u fazi opreza iz straha da vas ne ostave.
U najavi: Ne glume. Misle ozbiljno. Međutim, vaše su rane ipak još svježe i razmatrate okolnosti njihovog povratka te kako ih integrirati u svoj život općenito. Vjerujem da ste i sami zapanjeni koliko iskreno pristupaju i vama i situaciji. Nisu bili sretni bez vas.
Ishod: I dalje ste oprezni. Vaš oprez svakako stišava strasti s njihove strane i krenut će vam prilaziti opreznije, u neku ruku čak i neozbiljno. Ne znaju kako premostiti jaz. Ne znaju kako vas pridobiti pa ozbiljnost zamjenjuju površnim akcijama, ne prilaze vam poput Cara ili Kralja, nego kao Paževi loših isprika ili vam je jasno kao dan kako vas uhode na društvenim mrežama i odgađaju realnu, jasnu ponudu. U ishodu je razočarenje, ali dajte vremena vremenu. Situacija bi mogla eskalirati u dramu, boje se ako vam mnogo ponude, mnogo će izgubiti. Vama je pak intrigantno što nude, naročito sada kad imate samopoštovanja i očito ste u međuvremenu radili na sebi. Na duge staze situacija će se stabilizirati i iznova će pokušati, ali ne očekujte previše od ovog tjedna. Dajte im vremena.

BLIZANCI

Nedavna prošlost:Soba za čekanje, ukratko. Ili ste stavljeni u nečiju čekaonicu, ili ste nekog smjestili ondje. Druga strana razmatra što i kako, a vrijeme curi. Ne bih rekla da vas ne žele, prije su izgubili vjeru u sretan kraj i to ne samo s vama, nego su općenito operirani od sretnog ishoda. Nešto je u njima umrlo, jedan dio njih je umro. Uloge mogu biti zamijenjene. Oni su dokrajčeni, nemaju nikog, ali su zbunjeni što i kako dalje.
U najavi: Neočekivan obrat događaja. Susret, udvaranje, koketiranje, strast, požuda. Ovo će biti tjedan vrijedan pamćenja. Možete očekivati i ljubavnu izjavu te ponudu veze.
Ishod: Ništa ne može zaustaviti dobru komunikaciju i savez između vas dvoje, ali postoji prepreka u vidu da je njihovo srce beskrajno zatvoreno. Naravno, uloge mogu biti zamijene. Morat ćete imati čelične živce. Svi planovi oko tradicionalne veze ili braka propadaju. Ne puštaju vas preblizu. Zaista ćete im morati dati vremena i biti strpljivi. Ako vam se žuri, neće doći do nečeg trajnog. Novi početak je tu, komunikacija i kontakt su također prisutni, ali morat ćete imati suosjećanja i morat ćete davati i ulagati više. 

RAK

Nedavna prošlost: Jeste li se ikad zapitali zašto Osmica štapova, toliko željena karta komunikacije i prekida no contacta nema ljudskog lika u originalnom tarotu? Zato što nitko ne može zaustaviti nadolazeću komunikaciju, božanski tajming. Ipak, u vašem slučaju, ta je karta izašla naopako što znači da nešto ne želite čuti, naročito jer je karta nedaleko uspravno postavljene Kraljice mačeva koja je oličenje integriteta i istine. Dakle, glumite da nešto ne znate ili ne želite čuti, u biti kupujete vrijeme i odgađate donošenje neugodne odluke ili reza. Kao da nekog želite sačuvati od svog gnjeva i srdžbe. Bilo vam je ispred nosa, ali niste htjeli da „taj Toranj padne“. Ništa ne može zaustaviti intuiciju, osim uma koji se s time ne želi suočiti. Sad ta situacija dolazi na naplatu jer istina, poput vode, uvijek pronađe put.
U najavi: Nemojte da ovo loše iskustvo prođe tako da niste ništa naučili i da niste na toj nelagodi u konačnici profitirali. Vrata koja je Bog otvorio za vas nitko ne može zatvoriti. S druge strane imamo informaciju do koje ste došli i sad je malo nezgodno jer uviđate koliko su se ponijeli nečasno, a to im nije jedini put da su vas napravili budalom. Ipak, ne isplati vam se reagirati pa hodate po staklu i dobivate na vremenu, ali nešto znate.
Ishod: Postoji scenarij pored ovog, preseljenje, dobrodošlica, nečiji dolazak ili proslava. Nekog dovodite do ludila svojom hladnoćom, igrate se nečijim živcima. Dojam je kako planirate ovu osvetu servirati ne hladnu, nego ledenu. Ako imate posla s Rakom, a u nekom ste prekršaju, pazite da vas ne uhvate jer nisu uopće bespomoćni, samo se pretvaraju. U ratu s Rakom ovih biste dana mogli izgubiti. 

LAV

Nedavna prošlost: Imamo povratnika koji se vraća ili se vratio, ali prave ponude i dalje nema. Nešto se jest izdešavalo, naročito komunikacija, ali osjećate kako to nije to. Zasad planovi o novom početku propadaju, nemate snage ulaziti u taj poraz opet. Postavlja se pitanje po što su točno došli i čemu se vi točno nadate. 
U najavi: Pomalo uviđate da na njih baš i ne možete računati, sve se usporava. Dolazi do neugodnog razgovora i na prvu bi svi pregovori mogli propasti. Druga je strana mnogo razmišljala o svemu, sve su razmotrili, ali isto tako ne žele više oklijevati. Napokon će se izjasniti. Žele nešto ozbiljno, ali problem predstavlja način na koji žele to što žele: kompromis je tek floskula, pravog kompromisa nema. Mora biti na njihov način ili nikako. Iznijeti će brojne stare neugodne hitove poput tko je koga više izdao, tko je bio više neuhvatljiv i tko je koga više povrijedio. Na prvu će se činiti da s vama komuniciraju ishitreno i brzopleto, ali to nije tako; pomno i dugo su razmišljali o svemu. 
Ishod: Nude vam tradicionalnu vezu ili čak brak. U prvom dijelu, definitivno se svađate i prekidate. Ipak, druga se strana ne premišlja, odlučni su i to će vas pridobiti iako vam ništa nije po volji i ne želite da vas kritiziraju. Voljni su krenuti iznova s vama i neće dići ruke od vašeg odnosa iako zaista možete očekivati konflikt i dramu. Dugo im je trebalo da se smisle, ali sad kad su se odlučili (i to za vas) nemaju namjere odustati i bit će kako su zamislili. Ići će do kraja. Žele da znate da na njih možete računati.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Napuštenost, znate da se neće vratiti. Uloge mogu biti zamijenjene. Netko vas više nema u planu ili naravno vi nekog više nemate u vidu. Moguć je i sudar svjetova. Čekate, jer ste se sami doveli u to. Ne bih isključila da vam je netko rekao NE. Također, možda ste svladali mrsku lekciju koja glasi: nemojte da vam muškarac više od dva puta mora reći kako vas ne želi. Jednom su vam rekli, a vi ste otišli. I sad su dobili malo svog otrova, odnosno, ispunili ste im želju i napustili njihovu realnost. Definitivno ne vidim da ste sjeli u njihovu sobu za čekanje. Načelno, tako to i treba izgledati. Vama je sve jasno, na trenutak su vam malo poljuljali osobnu moć, ali brzo ste opet skočili na svoje noge. Usudila bih se reći da ste ih mirno, stoički promatrali.
U najavi: Pitanje je hoćete li se dati zatočiti jer možete očekivati performans: do ponude svakako dolazi i miriše na ozbiljnost. Ipak, koliko se oni na dugi rok žele urazumiti, ne mogu se oteti dojmu da će se i dalje raditi o sudaru svjetova. Je li to ponuda ili zamka? Jednom su vas već odgurnuli. Moguća je i razlika u godinama.
Ishod: Postoji potreba da se adresira problem. Na prvu iz straha nude nešto ležerno, ali imaju ozbiljnije namjere. Nije ništa izgubljeno dok im ne date šansu pa ćete oklijevati; nitko ne voli konja koji napušta utrku, a jednom su vas već stavili na hladno. Ne vidim neki veliki pomak, trebat će vremena za ovo. Dugoročno je svašta moguće, ali spor tjedan u najavi, da ne kažem težak. 

tarot
Shutterstock 

VAGA

Nedavna prošlost: Ponuđena vam je pomoć koja je sad suvišna. Niste bespomoćni, snašli ste se... ali u periodu kad vam je ta pomoć trebala i molili ste za istu – odbili su. Na prvu, izvan sebe ste jer, kada ste ih trebali stavili su vas na hladno, stoga neka sada ondje i ostanu.
U najavi: Uspjeli ste sami i nekako ste se izbavili. Svađa u najavi te velikih rezova. Raskid ugovora koji vam više ne služi... Konflikti u obitelji, radnom okruženju, partnerskim odnosima. Bijesni ste. Uloge mogu biti zamijenjene. Šteta je već počinjena.
Ishod: Na vidjelo dolazi kako su vam mogli pomoći, a nisu. Ne pristupaju vam ozbiljno, ne vide vas, osjeća se čak i manjak poštovanja. Sami sebi su najvažniji. Ozbiljan period u kojem se više ne šalite s onima koji su vam mogli pomoći, a nisu. Odlazak i konflikti u najavi. Strog, hladan, suhoparan period. Nemate strpljenja. Imate nove prioritete. Manje ćete dangubiti, miriše na ljubav prema sebi, zaustavljate toksične cikluse, napokon vidite tko je tko. Vraćate se sebi, prihvaćate sebe, polazna točka je ljubav prema sebi.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Klasična saga: ne znate biste li ostali ili otišli. Krenete, stavljaju vam ruku na rame. Oni krenu odlaziti, vi niste sigurni. Dobra ponuda nije javljanje, otvaranje Instagram storyja ili lajkanje objava, dobra ponuda nije to što oni ne mogu zamisliti život bez vas: ponuda je veza, suživot, brak. Moguće je da toliko prekidate i vraćate se, više ne znate na čemu ste, ujutro imate vezu, navečer nemate. Sutra ujutro opet ste zajedno, ali u podne iznova prekidate. Karte izgledaju kao da ne možete biti tjedan ili dva „u komadu“, bez prekida i obustave komunikacije. Nema kompromisa, nema saveza, a kamoli sporazuma kako će vaša budućnost izgledati. Ovdje nema konkretnog plana. Sve se svodi na onu „nešto za nešto“, ali o čemu se točno radi teško je raspoznati. Kao da biste jedan dan udomili psa ili mačku, a zatim se predomislili i ujutro vratili tog psa ili mačku... Zatim se predomislite, opet idete po psa ili mačku... Pa se opet predomislite. Zasigurno ne biste to učinili. Zašto to onda tolerirate ili radite s ljudima? 
U najavi: Čim se iščupate iz toksičnog odnosa, dolazi vam moćna, nova osoba koja zna što hoće. Sada, kad ste energetski tu gdje jeste, niste na istoj frekvenciji. Zasad ste u fazi zbunjenosti Dva mača i niste u poziciji Visoke svećenice. Za Visoku svećenicu nagađa se da je nekad bila pogubljena poput lika iz Dva mača. Nije vidjela, nije znala, bila je posve bespomoćna.
Ishod: S obzirom na to da predviđamo tjedan, za veliku većinu vas, ovo je predviđanje budućnosti. Možete i trebate krenuti od nule, ali tanka je granica između željenog i neželjenog: u vaš život ulazi netko nov, moćan, pouzdan. Ovo je uvertira u ono što će se dogoditi.
Razmatrat ćete lojalnost i odanost te posvećenost sebi. Oslobađate se straha i iluzija. Još ne vidite što vam sve lijepo dolazi.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Došlo je do komunikacije, nije nemoguće da su vas pozvali k sebi i obratno – ali ništa od tog plana. Postoji sumnja u ozbiljne namjere. Imate posla s vječitim neuhvatljivim neženjom ili neuhvatljivom odbjeglom nevjestom: ne vjerujete u sretan kraj s njima. Usudila bih se reći kako njihov poziv ili inspirativnu akciju promatrate kao performans i sve je jedna velika iluzija. Nedostaje vam ključan trenutak i ljubavna izjava kako biste u ovo povjerovali.
U najavi: Niste završili. Karta Pravde ne bi se pojavila da nije bilo nepravde, moguće da smatraju kako se niste ponijeli fer. Možete očekivati fer razgovor. Ne šale se, barem ne više, a sad misle prilično ozbiljno. Postoji smisao koji ne vidite i podebljat će svoju ponudu, žele vas manifestirati, žele vas vidjeti i ništa ih neće zaustaviti. Znaju vašu vrijednost te spoznati gdje škripi i puca između vas dvoje. Prikaze vam bez imalo glume, naročito jer im kamuflaža dosad nije služila.
Ishod: Ništa ne može zaustaviti njihovu akciju. Žele dovršiti vašu priču tako da završite zajedno. Moguće da imate posla s emocionalno nedostupnom osobom koja se teško otvara, ali sad kad se krenu otvarati možda vam bude i pomalo previše. Postoji vaša sklonost bježanju od emocija i toga su itekako svjesni. Uviđaju da je vama pak s druge strane dosta drame, laži i netradicionalnog te idete prema mirnijim vodama s njima. Odlučili su se za vas, očekujte vezu i kraj igrica i igara. Na mahove ćete poželjeti da malo uspore. Strijelci, ulazite u vezu.

JARAC

Nedavna prošlost: Vrijeme kad ste bili bespomoćni i u drami je iza vas: također, više ne prihvaćate bilo čiju pomoć, zatvarate svoje krugove, a nepoznatim ljudima prilazite s oprezom. Veliki dio vas odlučio se za distancu, jednu ste ponudu odbili, naročito ako vam je netko nedavno zabio nož u leđa. Tjedan iza vas bio je prosječan, iako ste mnogo toga shvatili i zacijelili.
U najavi: Očekujte The Ponudu. Isprva će biti slabašna, malo su uplašeni kako ćete reagirati jer su upoznati s činjenicom da se ne date tako lako zatočiti i svladati. Nitko ih neće zaustaviti da vam priđu. Emocionalno su dostupni, vole vas, ne glume tko su i što su, više ne oklijevaju. Upoznati su s vašom pričom i cijelom vašom prtljagom, neće se susprezati u tome da vam izjave ljubav. Ne žele pustiti, a ni popustiti: ostao je nedovršen posao. Moguće da ste prijatelji dugo vremena ili prijatelji s povlasticama.
Ishod: Ne žuri vam se što može stvoriti pritisak jer su već sada prilično opsjednuti s vama. Ako i imate ostalih ponuda, ovo je svakako najuvjerljivija prilika. Healing i rad na sebi svakako su se isplatili. Ponuda je toliko ozbiljna da će vas na mahove biti i pomalo strah. Na pomolu je nešto ozbiljno, ne šale se. Međutim, nekako ste više fokusirani na posao. U najavi je i moguća plodnost, dobri izgledi za trudnoću.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Odustali ste od onog što vam ne služi. Moguće je i da ste otišli ili napustili odnos koji vam ne služi. Dosta vam je projekata koji se lome na vašim leđima, gdje vas izrabljuju i iskorištavaju. Jasnije vidite realnost oko sebe. Nisu sve prilike uistinu prilike. Autoriteti su vas dosta prizemljili i osvijestili ste kamo želite ići, a kako ne želite završiti.
U najavi: Uživat ćete u dobroj odluci. Sve i da jeste izmanipulirani, vi ste šef u ovoj situaciji. Niste izgubili ništa, a vrijeme će pokazati da ste u pravu. S nečim niste završili, ali odigrat ćete rolu kao da jeste. U posljednjem trenutku ste uključili mozak i dozvali se pameti pa je samim time i veća šteta sanirana: spasili ste se u zadnji čas. Krenuli ste dalje. Odustali ste od onog što vam više ne služi. Preuzimate kontrolu i to vam oduzima svu pozornost, nemate baš vremena, prostora i kapaciteta za nešto drugo.
Ishod: Stvari će se nastaviti, ali ne nužno ovaj tjedan. Imali ste vremena razmisliti o svemu i donijeli ste konačan sud o svemu. Period je praktičan i jednostavan. Nemate neke zahtjeve.

RIBE

Nedavna prošlost: Niste sigurni u ponudu koja stiže. Koliko možete kupovat ćete vrijeme i odgađati odluku. Jedan veliki dio vas već je prošao fazu komunikacije, istraživanje, bili ste mali detektiv. Čestitost, integritet, perfekcionizam – to je ono što vas zanima. Ne želite iluzije, toga vam je dosta. Niste sigurni ni želite li kompromis, kalkulirate kolike su šanse da ispadne isključivo po vašem. Ako ste usred pregovora, pripremite se na otkazivanje planova, miriše na jedno veliko NE.
U najavi: Ne odustajete od svoje namjere. Moguće je da potajice čekate nešto sasvim drugo. Mnogi od vas daju lažnu nadu. Ovo je period gdje ćete promatrati tuđu hrabrost, ali se i baviti vlastitim oklijevanjem. Nedostaje odvažnosti.
Ishod: Netko će posljednji saznati za vaš „ne“, a osoba bi to trebala znati među prvima. S druge strane bavit ćete se svrhom života. Želite biti iskreni, ali postoje kočnice. Osjeća ste da ste odrezani i oprezni. Ovo je faza „čekaj i vidi“.

  *Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com