Dnevni horoskop za 1. ožujka 2024. godine!

OVAN

Osjećate snažan pad energije koji vas koči u postizanju svih dnevnih obaveza - i onih koje ne možete izbjeći, ali i onih koje ne znate kako odbiti. Normalno je imati potrebu za samoćom koja bi nam napunila baterije pa nemojte odlaziti na druženja koja se ne uklapaju u vaš dnevni raspored. Stavite sebe na prvo mjesto i konačno - odmorite. 

BIK

Postavljanje osobnih granica važno je u privatnim situacijama, ali i u poslovnim. Već dugo osjećate kako niste zadovoljni ili dovoljno nagrađeni za svoj trud. Ako želite promjenu, morate je sami i potaknuti. Zauzmite se za sebe i preuzmite odgovornost za vlastiti uspjeh - on se neće dogoditi sam od sebe, nego samo onda kada mu mi sami otvorimo put. 

BLIZANCI

Često pričamo o tome kako nam je potreban vlastiti prostor, ali omogućavamo li ga i drugima? Sada je red na vama da dozvolite bližnjima trenutke samo za njih same. Ako netko odbije druženje s nama, ne znači da nas više ne voli. Period koji dolazi bit će turbulentan, ali navest će vas na pozitivno razmišljanje. 

RAK

Konačno ste dobili priznanje na poslu kojemu ste težili, ali s njime je došao i veći broj dodatnih obaveza. Ovo je sjajan trenutak da pokažete i sebi i svijetu što sve možete napraviti, ali pripazite koliko vam to zapravo doprinosi. Ambicioznost je vrijedna osobina, ali i ona mora imati svoj limit kako ne bi prerasla u suštu suprotnost.

LAV

U vašem krugu prijatelja pokrenut će se tema oko koje ćete biti izuzetno strastveni. Zauzimanje vlastitoga stava i branjenje svojih vrijednosti itekako je važno, ali moramo voditi računa o tome da ne povrijedimo neistomišljenike. Budite kritički nastrojeni, ali ne samo prema drugima, nego i prema sebi. To je jedini ispravni put za osobni napredak.

DJEVICA

Muči vas problem prevelikih očekivanja s kojim se još uvijek niste pomirili. Imamo pravo na njih, ali jesu li ona beskonačna? U odnosima je važnije razumijevanje i prihvaćanje, a ako nešto ili nekoga nikako ne možete razumjeti ili prihvatiti - zašto je još dio vašega života? Ne možemo mijenjati druge po vlastitim željama, ali možemo se odmaknuti. 

VAGA

Vage se konstantno trude postići ravnotežu, ali to nije ono na čemu baš uvijek radi i njihova okolina. Nešto će unijeti nemir u vašu svakodnevicu, a određene postupke bližnjih nikako nećete moći razumjeti. I znate što - to je sasvim u redu! Budite obazrivi prema sebi i osvijestite kako vaš utjecaj prestaje onda kada ga drugi odbiju. Balans je važno izgraditi u sebi, a ne drugima. 

ŠKORPION

Vi ste osoba koja zna čuvati tajne, a danas bi do vas mogla doći izuzetno delikatna informacija. U određenom trenutku možda nećete znati kako reagirati na tu činjenicu, ali stvar je u tome da napravite baš - ništa. Ako netko bude trebao vašu reakciju, dat će vam to do znanja. Ipak, do tada jednostavno zadržite to što ste saznali samo za sebe.

STRIJELAC

Mogli biste osjetiti nesigurnost oko svoje uloge u novom poslovnom zadatku. Naravno, postoji mogućnost da niste upoznati s baš svakim segmentom, ali to ne znači da ga nećete moći naučiti. Nadređeni su vas odabrali za ovu ulogu baš zato što znaju što ste sve sposobni unaprijediti i preusmjeriti u pravome smjeru. 

JARAC

Novi mjesec ujedno je i sinonim za novi početak, ali vama je sada potrebnija pauza. U redu je uzeti odmor kada za njime osjetite potrebu, jer će vam kasnije upravo odmoran duh omogućiti veći napredak. Odmaknite se od svih odgodivih obaveza i ostavite ih za sljedeći tjedan. Nikakve velike promjene neće nastupiti ako uzmete predah. 

VODENJAK

Osjećate snažnu kemiju s nekim tko se čini totalno drukčijim od onoga čemu ste težili. Moguće je kako je intelektualna privlačnost prerasla u romantičnu možda čak i prebrzo da biste se osjećali ugodno s time. Savjet je: ne žurite! Osjećaji su promjenjiva kategorija i moguće je da će vas ova početna zaluđenost proći jednakom brzinom kojom je i došla. 

RIBE

Početak ovoga mjeseca započinje harmonično, pa čak i idilično za vas. Očekuje vas dan pun zanimljivih razgovora i spontanih druženja u kojima će zablistati vaša kreativna strana i pozitivna energija kojom zračite. Odvažite se i prepustite novonastaloj situaciji koja će vas odmaknuti od svakodnevnih zadataka i briga.