Početak mjeseca ujedno označava i naš novi početak, a svi mi volimo dobiti još jednu priliku, zar ne? Čak i ako vam je prethodni mjesec bio izazovan, dogodile su se određene razmirice u vašem uskom krugu prijatelja ili ste imali financijskih poteškoća, to nikako ne mora znači da istim vibracijama nastavljate i dalje. Ipak, potrebno je svemiru poslati svoja stremljenja i napraviti potez koji će privući proaktivnu i korisnu energiju u vaš život.

U narodu postoji pozitivno vjerovanje o drevnom ritualu za privlačenje želja svakog prvog mjeseca za koji vam je potreban samo jedan list lovora. Ovaj ritual izuzetno je jednostavan i ne iziskuje puno vremena, kao ni uloženog truda. Zapravo, bitna je vaša namjera. Važno je skoncentrirati se na ono što želite poboljšati u novom mjesecu i na što želite staviti svoj fokus. Namjeru trebate svesti na samo jednu riječ. Ako želite dobiti novo radno mjesto, vaša namjera je 'posao', a ako se želite pomiriti s prijateljem iz djetinjstva, onda napišite riječ 'odnosi'. Namjere mogu biti još želje poput novca, obitelji, ljubavi, sreće i sl. 

Vaša namjera ne smije nikome škoditi, pa tako ni vama samima, jer je onda svemir neće znati primiti. Bitno je fokusirati se na konkretnu i jednostavnu želju koja na koncu donosi puno više dobroga u vaš život. Svatko od nas najbolje poznaje sam sebe, a to znači da upravo vi znate u kojem vam je smjeru potrebna dodatna energija kako biste napredovali. Iskoristite moć prvog datuma u mjesecu za poticanje promjene!

Za ovaj ritual potreban vam je samo jedan list lovora na koji je potrebno zapisati svoju želju, a zatim taj list zapalite. Tijekom rituala potrebno je biti u blizini, a moguće ga je napraviti u unutarnjem, ali i vanjskom prostoru. Bitno je da ovaj ritual prakticirate točno jedan dan prije početka novog mjeseca jer je tada energija novih početaka u začetku i najlakše ju je preusmjeriti.