Spojiti okruženje, potrebe i osobnost kako biste uistinu ostvarili život kojemu težite, lakše je uz elementarna pravila feng shui prakse. Premda sama odjeća ne čini čovjeka, ona je svakako dio vizualnog identiteta, a kroz koji se formiraju stavovi. Određene boje i materijali koji ostvaruju sklad, uvelike mogu pomoći pri stvaranju pozitivnog osjećaja tijekom čitavog dana, a posebice ugode. Čak i kada se osjećate loše, pod pritiskom ste ili jednostavno, niste sigurni u ishod određene situacije, važno je vladati sobom i prezentirati se kao ispunjena osoba, svjesna vlastitih vrijednosti.

Feng shui pomaže iskazati vaš unutarnji svijet i preslikati ga na vanjštinu. Temeljen na pet osnovnih elemenata ( Voda, Drvo, Vatra, Zemlja i Metal) kategorizira različite energije koje se kriju u odjeći te otkriva kako vas percipira okruženje. Prvenstveno je bitno znati koja vam je od ovih energija potrebna u određenom periodu te koja je vaša suština? Koji element vam najbolje odgovara, karakterno u ovoj fazi života? Dok se trendovi mijenjaju i prolaze, što vama ostaje privlačno? Što naglašava vašu autentičnost, fizičke karakteristike?

Ovaj vodič pomoći će vam pri detektiranju vlastitog elementa, ali i objasniti kako se inspirirati onim elementom koji vam je sada potreban, kako biste naglasili određenu energiju.

ELEMENT DRVETA

Opuštena ste osoba, posvećena aktivnostima koje vas ispunjavaju. Posvećeni ste poslu i sposobni prilagoditi se mnoštvu situacija. Težite okusiti život i svakodnevno se razvijati. Kako biste iz svega dobili najviše što je moguće, unesite u svoju garderobu zelenu boju. Ona predstavlja akciju, pokret. Ne morate ju nužno koristiti u kontekstu odjevnih komada, ali svakako je poželjno istaknuti ju kroz nakit ili druge ukrasne predmete. Bitna vam je udobna obuća, a skloni ste slojevima. Poigrajte se upravo s takvim stilom; kombinacijom raznih materijala. Nastavite djelovati opušteno, ali posloženo. Time privlačite interes.

ELEMENT VATRE

Volite li biti primijećeni i često nosite komade koje vas izdvajaju iz mase, ali vrlo su u trendu svakako pripadate vatrenom elementu. Ako pak želite potaknuti okolinu da posveti pažnju vašem djelovanju i mišljenju, svakako se inspirirajte ovim elementom i uvrstite njegove karakteristike u svoju stilsku prezentaciju. Osim, naravno crvene boje, koristite detalje koji vama predstavljaju akciju i zabavu. Sjetite se odjeće koju ste nabavili za posebne prilike, a niste se još usudili nositi. Učinite to sada. Začinite svakodnevnu nonšalantnu kombinaciju visokim potpeticama ili efektnim sunčanim naočalama.

ELEMENT VODE

Tražite li sklad i pokušavate unijeti staloženost u svoj život svakako se fokusirajte na vodeni element. Njegovi pripadnici posvećeni su vlastitom djelovanju i iznimno cijene vlastiti mir. Kako biste se inspirirali njihovom osobnošću zapamtite kako je riječ o naoko jednostavnim ljudima, koji cijene kompleksnost. Njihova nutrina sadrži raznolikost interesa i teži slobodi. Inspirirajte se bojama i stilovima 60-ih godina prošlog stoljeća. Unesite toplinu u svoj život i ne bojte se pokušati spojiti različitosti.

ELEMENT METALA

Samo jedna riječ – jednostavnost. Težite li tome, odaberite one predmete jednostavnih, nenametljivih krojeva, koji su vječni klasici. Stvorite svoju uniformu i pročistite izgled. Kupujte samo ako i kada osjetite potrebu motiviranu određenim razlogom. Ovaj element i njegov pristup idealan je za sve koji ulaze u fazu reorganizacije. Pokažite sebi i drugima kako se njegujete. Posvetite vrijeme osnovnim rutinama i istaknite samo unutarnju ljepotu kroz čistoću vanjske. Funkcionalnost prije svega.

ELEMENT ZEMLJE

Ležerni ste i praktični ili tek trebate ostvariti te karakteristike? Tada je ovo vaš inspirativni element. Birajte zemljane tonove i teksture. Posvetite pažnju održivosti materijala, reciklirajte kombinacije iz prošlosti na koje ste možda zaboravili. Izdvojite one komade koji imaju sentimentalnu vrijednost i njima krojite svoju sadašnju priču. Dopustite si maštovitost i nježnost.