Kružni modni sustav je promjena tradicionalnog puta komada odjeće, obuće ili modnih dodatka. Većina modnih proizvoda izrađena je od nereciklirane tkanine, prodana, nošena, odbačena i poslana, naposljetku, na odlagalište otpada. Kružna moda nastoji promijeniti tu linearnu putanju zadržavajući odjeću i materijale što dulje u upotrebi recikliranjem, prenamjenom i ponovnim nošenjem. Pitate se kako se vi možete uključiti u taj ekološki krug?

Kupujte u trgovinama rabljene i vintage robe. Posjetite lokalni second hand shop. Ako niste ljubitelj prebiranja po rabljenoj odjeći ili vas je pandemija koronavirusa naviknula da kupujete isključivo online, kliknite na www.drugikrak.com, eBay ili na IG profil pandan.www - virtualne trgovine second hand, vintage i retro odjeće.

Iznajmite odjeću. Kupujemo više odjeće nego ikada prije, ali nosimo je upola kraće. Ako ste sigurni da nešto nećete moći obući barem 30 puta, jednostavno iznajmite. Obratite se prijateljici koja ima pun ormar ili posudite u servisima za posudbu odjeće kao što je Rent4style.

Koristite stranice za preprodaju. Odjeću koju više ne nosite možete darovati prijateljici ili je prodati preko web shopa kao što je Moje krpice.hr. Zaradit ćete koji novčić, a vaš će komad nastaviti „živjeti“ kod druge vlasnice.

Pažljivo birajte tkanine. Ako su neke održive modne marke izvan dosega jer su generalno skuplje, što god kupovali, obratite pažnju na materijal. Tražite ekološke, reciklirane i biorazgradive tkanine.