Ravnoteža muške i ženske energije

“Kao što zmija mijenja kožu, tako ostavljam za sobom staru osobu koja sam nekad bio/la i pripremam sebe da zablistam”, slikovito ovo vrijeme opisuje astrolog Kaypacha. I dodaje kako je to, naravno, lakše reći nego učiniti, a sam je ustanovio da pritom pomaže – ritual. Stoga savjetuje da na dan ravnodnevice izvedemo kakav mali ritual.

Ovo je sveti dan, središnja točka godine, "'između', praznina, nepoznato... mjesto gdje prebivaju čarolija, tajne i čuda", kaže duhovna učiteljica Gerri Mana McMahon. "Kad noć i dan jednako traju, to odražava ravnotežu naše muške i ženske energije", dodaje.

Sveto mjesto i duhovno vodstvo

"Kako su svjetlost i tama uravnoteženi u svijetu, to je sjajno vrijeme za usredotočivanje na ravnotežu u svom životu." Sada se može zatražiti i vodstvo u vezi s nekom nama važnom stvari: od predaka, duhovnih vodiča, anđela... Usredotočite se na svoju namjeru i razmotrite s čim u vezi želite vodstvo, što biste željeli otpustiti, što biste željeli stvoriti. 

"Stvaranje svetog mjesta vani predivan je način štovanja i upijanja energije ovog doba godine", navodi Hazel. Primjerice, nakon što uredite vrt, jedan njegov kutak možete ukrasiti predmetima ručne izrade kao što su mobili, obojene posude za biljke, zračna zvona, dodati cvjetove, školjke, kamenčiće... Sve je to izvedivo i u stanu, čak i ako nemate balkon: na prozorskim daskama, policama, kuhinjskom stolu ili radnoj plohi.

žena u proljeće
Pexels 

Proljetno čišćenje i blagoslov

Ako ste se primili proljetnog čišćenja svog prostora, uklonite sve što vas sprječava da budete sretni na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj ili spiritualnoj razini. U čišćenju upotrebljavajte prirodne proizvode, uključujući eterična ulja i sol – prije toga ih blagoslovite svojim pozitivnim namjerama. Razmislite i kako možete što više smanjiti ne samo količinu plastike koju upotrebljavate nego i otpada što ga stvarate.

Kad završite s čišćenjem svog prostora, možete izvesti proljetni blagoslov svog doma: jednostavno prođite kroz svaku prostoriju (posebnu pozornost obratite kutovima) i pročistite je dimom svežnja bilja, zvonjavom zvona ili pažljivim prskanjem slanom vodom. Pritom možete izreći nešto kao: "Blagoslivljam i štitim ovaj prostor ljubavlju i svjetlom božice."

"To ne mora biti nešto grandiozno, samo maleno i jednostavno, no doista će poboljšati energetski tok u vašem domu", ističe Hazel. Savjetuje da na ovoj prekretnici u svjetliji dio godine iskoristimo rastuću solarnu energiju za davanje poticaja manifestiranju svojih ciljeva. Sad je savršeno vrijeme za tzv. sjeme prosperiteta jer možemo upotrijebiti energiju klijajućeg sjemena za davanje snažnog poticaja cilju koji želimo postići. "Sve što trebate učiniti jest posaditi svoj san, napisan na komadu papira, s nešto zemlje i sjemena i san će rasti uz biljku."

Izvori: newparadigmastrology.com, souldiscoverycoaching.com, wytchhazelcottage.com