Kroz partnerske odnose budimo one dijelove sebe kroz koji drugima nisu vidljivi. Ta intimna dimenzija dopušta nam biti ranjivima, ukazuje na naše najdublje potrebe i daje nam mogućnost otvaranja prema drugome u zaštićenom prostoru. Izgrađuje se na temelju povjerenja i najdubljih želja. Onoga što želimo dijeliti i stvarati. Ne samostalno, već uz i kroz nekoga.

Svatko je svjestan svojih potreba i očekivanja u tim odnosima, ali jeste li se ikada pitali kakav ste uistinu partner i što biste još mogli pružiti? Ovaj test dat će vam odgovor.

Opustite se, promislite o svojem partneru i odnosu. Zamislite jedan izdvojeni trenutak, a zatim odaberite jednu, od četiri ponuđene ilustracije i otkrijte neku, možda i novu dimenziju vaših emotivnih davanja i potreba.

test osobnosti snage u ljubavi.jpg
Shutterstock 


SLIKA 1

Težite osobnom rastu i zaštitnički ste nastrojeni prema partneru i odnosima koje izgrađujete. Znate staloženo reagirati, ali i unijeti svježinu kada je to potrebno. Ako ste trenutno u stagnaciji ili se osjećate izgubljeno u partnerskim odnosima, sjetite se kako sve proizlazi upravo iz vas. Pronađite su sebi one vrline koje iskazuju koliko ste posebni i što sve nudite. A, nudite mnogo. Osoba ste na koju se može osloniti, koja svojim riječima i djelovanjima može zacijeliti, pomoći izgraditi druge. Ali, ne smijete u tome zanemariti sebe. Snažni ste, ali bitno je dopustiti i vašoj ranjivoj strani da ugleda svjetlo dana. Dopustite si primiti, a ne isključivo davati.

SLIKA 2

Pred vama je period u kojemu ćete imati priliku biti u iznimnoj povezanosti i ravnoteži između dva svijeta: duhovnog i fizičkog. U stanju ste biti blagi prema sebi i osjetiti sve što vam nedostaje ili biste željeli istražiti. Ako ste do sada bili zatvoreni ili u ljubavi niste dobili ono što vam je potrebno, vrijeme je da to osvijestite u sebi i počnete pokazivati i drugima. Vaša ljubav je duboka i veže se, ponekad i suviše intenzivno. Ona njeguje i suosjeća, ali zbog toga i pati. Ako još niste pronašli partnera, slijedite svoju intuiciju i prepustite se znakovima koje vam šalje. Znate voljeti i činite to iskreno. Čuvajte se naivnosti koja vam može zamagliti pogled.

SLIKA 3

U vama leži snaga i neovisnost. Plemeniti ste i izdržljivi, a nosite i izniman potencijal za ostvarenje samopouzdanja koje bi iz vas trebalo nonšalantno izvirati. Znate radite kompromise jer ponekad osjećate kako većina odgovornosti u odnosima pada na vaša leđa. Stoički se nosite s time, ali ne sumnjajte u važnost vaše osobne slobode. Prostor, radnje koje su samo vaše, ključne su ne samo za osobni razvoj, već progres u odnosa u koje ulazite. Imate priliku biti svoja, jaka, samouvjerena osoba i nikada ju nemojte podrediti. Tu ste za druge, ali dopustite si odnose u kojima možete postići slobodu i veličinu bez sputavanja.

SLIKA 4

Skloni ste prilagodbama i brzo prepoznajete potrebe partnera. Vješto komunicirate svoje potrebe, čak neverbalno. Svjesni ste svoje ženstvenosti i nježni ste u odnosima u koje ulazite. Ne u kontekstu toga da ne znate dominirati njima, već ste u skladu sa svojim osjećajima, kao i emocionalnim stanjima s partnerom. Suosjećajni ste i imate vještinu održavati i njegovati odnose, dajući im prostora za rast, izgrađujući se kroz njih. Ne vidite li se trenutno u ovom opisu, za vas je dobar saveznik u poboljšanju osobnog otvaranja prema partneru koralj koji uklanja energetske blokade u tijelu. Ne nedostaje vam žara, ali trebate si dopustiti da vas ponekad preuzme.