Dizalo ili, popularnije lift, dio je svakodnevice većine. U nekima budi strah, drugima osigurava komociju. No, u snovima ima vrlo interesantno značenje, a vjeruje se kako se najčešće pojavljuje u snovima žena u dobi od 30 do 40 godina života.
Ne čudi jer, većina ljudi susreće se sa snovima u kojima se pojavljuje tijekom razdoblja u kojima se formira potreba za stabilnošću, a prvenstveno na karijernom području. Važno je ostvariti se kako biste se osvrnuli i sa zadovoljstvom uvidjeli trag koji ostavljate u sadašnjosti, vlastitim djelovanjem.

Sanjate li kako dizalo propada, mnogi interpretatori snova poručuju kako to nije nužno loš znak i ne znači kako vas očekuju određeni propusti ili neuspjeh. Dapače, takav pad, kakav se osjeća i fizički u snu, sugerira kako ste spremni prijeći na druge razine svijesti ili prihvatiti izazov koji omogućuje napredak. Tek ste u periodu prelaska prema novim, većim razinama.Nalazite li se pri padu u sjedećem položaju, znači kako ćete se brzo oporaviti od potencijalne buduće negativne ili neočekivane situacije.

Najvažniji dio snova koji uključuje pad dizala svakako je poruka kako, čak i ako trenutno niste u potpunoj kontroli nad svojim životom, shvaćate koliko ste spremni prihvatiti pozitivnu energiju koja dolazi kroz prizemljenje. Najbolje ćete se zaštiti ako čvrsto stojite na tlu i spremni ste suočiti se s onime što dolazite te nanovo otkriti svoje potencijale.

S druge strane, uspinjanje dizalom svakako je vrlo sretna okolnost. Okruženi ste darovima i znate konkretno koji su vaši ciljevi, a ponajviše ste stvorili povjerenje u vlastite sposobnosti. Formirani ste. Poznajete sebe i čini se kako ste sada nezaustavljivi. Putujete prema visinama koje zaslužujete zaštićeni vjerom u sebe i ljubavi koju ste si napokon naučili pružiti.

Ako u dizalu niste sami, tada se pokušajte prisjetiti situacije. Prepoznajete li osobu koja je uz vas, tada razmislite o interakciji koja se događa u snu. Ona vam sugerira kako je vrijeme za preispitati odnose, posebno ako vam ne nude pozitivan osjećaj kroz prisjećanje. Stranci mogu predstavljati skupine osoba s kojima dolazite u kontakt svakodnevno i generalno vaš osjećaj pripadnosti.

Ukratko, snovi koji sadrže ovaj simbol daju naslutiti kako je pred vama svijet mogućnosti koje će ubrzo postati dijelom vašeg života te vas upozorava na spremnost za, uglavnom, pozitivne prilike i napredak.