Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRATKA MEDITACIJA ZA ZDRAVLJE: 10 minuta za iscjeljenje duše i tijela

Izdvojite li samo 10 minuta svakog dana, nakon tjedan ili dva dana osjetit ćete promjenu raspoloženja, niži nivo stresa i unutarnji mir

 meditacija Izvor: Thinkstock

Ljepota i jednostavnost meditacije je u tome što vam nije potrebna nikakva oprema. Sve što je potrebno je miran i tih prostor i nekoliko minuta svakog dana. Počnite s 10 minuta, ili čak 5 minuta dva puta dnevno. Poželjno je da meditirate u isto vrijeme svakog jutra. Tako ćete lakše uspostaviti naviku, baš kao što je pranje zuba ili jutarnje umivanje. Specifičnosti vaše prakse ovise o vrsti meditacije koju izaberete, ali evo nekoliko općenitih smjernica: 

Odredite ugodno, opuštajuće mjesto za meditaciju. Ukrasite taj prostor svijećama, cvijećem, aroma lampom s opuštajućim eteričnim uljem ili bilo kojim predmetom koji će vam pomoći da se fokusirate (kao što je fotografija, kristal ili religijski simbol).

Udobno sjedite na stolicu, fotelju ili na pod. Preporučuje se položaj lotusa, ali zauzmite pozu koja najviše prija vašem tijelu. Zatvorite oči ili usmjerite pogled prema objektu koji ste izabrali.

Dišite polako, duboko i lagano. Fokusirajte se na sebe ili na neki predmet. Ako um luta, nježno vratite pažnju natrag na predmet fokusa.

Udahnite mir i tišinu - neka ispune vaše srce i um. Dok izdišete, zamislite svoj dah kao rijeku ili plimu koja odvlači vase misli.

Također, možete pjevati ili izgovarati svoju mantru. Mnogi ljudi upotrebljavaju sanskrtsku riječ "shanti", što znači "mir", ali vi možete izgovarati i riječ zdravlje ili ljubav. Pjevanje također može pomoći u otpuštanju misli.

Zamislite energiju zdravlja u obliku kruga kroz koji se kreće i cirkulira bijela svjetlost.

Vizualizirajte kako vam se taj krug približava i zamislite kako ispunjava vaše tijelo. Bijela svjetlost prolazi kroz vaše tijelo, kroz vaš grudni koš i dušu. Dopustite da ugodne i pozitivne emocije ispune vaše biće.

Pokušajte se fokusirati samo na bijelu svjetlost i razmišljajte kako zaslužujete da svaka vaša stanica odiše zdravljem.

Nakon meditacije, zahvalite se za zdravlje koje vas ispunjava i pomolite se za zdravlje svojih dragih osoba.

Nakon samo tjedan ili dva redovite, svakodnevne meditacije, mogli biste primijetiti promjene u svom raspoloženje i niži nivo stresa. Možete početi osjećate unutarnji mir i nadu da će sve biti u redu.

Izdvojeno za vas...


Najnovije