Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJAJNA TEHNIKA TIBETANSKIH MONAHA KOJA ISPUNJAVA ŽELJU: Vrijeme je da utišate misli i ispraznite um

Ova tehnika može vam pomoći da rasteretite um i otvorite vrata sreći

 Tehnika tibetanskih monaha za zaustavljanje misli Izvor: Shutterstock

Postoji stara izreka koja kaže – „Naš um je divan sluga, ali je opasan gospodar!“

Misli imaju nevjerojatnu moć i djeluju na naš život, snove, kao i stvarnost. Vjeruje se da onaj koji ih može usmjeravati i kontrolirati od svog života može napraviti sve što želi, bez obzira na okolnosti.

Nažalost, naše misli često su ograničene i proizvod su dvojnosti našeg mozga ili svijesti. Postoje negativne misli, a postoje i pozitivne – ova dvojnost generirana je naizmjeničnim radom dviju hemisferi mozga ili dvaju suprotnih pola svijesti. Kako bismo bili istinski sretni, važno je da povremeno zaustavimo svoje misli i utihnemo svoj um. Kad je naš um smiren, nadilazimo sva dvojna ograničenja, strahove, komplekse i iluzije.

Zaustavljanje misli i oslobađanje uma u većini slučajeva je veoma teško i to ne možete učiniti samo tako. Međutim, tibetanski monasi razvili su jednu sjajnu tehniku koja može pomoći da rasteretite um i otvorite vrata sreći i ispunjenju želja u životu.

Evo kako da vam se ispuni želja – učinite ovu čarobnu vježbu od 3 koraka:

1) Počnite pratiti svoje misli, samo ih gledajte kako dolaze i odlaze. Promatrajući svoje misli 10-15 sekundi postavite si pitanje „Odakle dolazi moja sljedeća misao?“ Ponovite ovu vježbu još nekoliko puta.

2) Postepeno, dok promatrate svoje misli kako dolaze i odlaze iz vašeg uma, otkrit ćete prazninu (prostor između misli) – Nultu točku. Možda je isprva neuhvatljiva, no s vremenom ćete ju osvojiti. S vježbom, ovaj prostor će rasti i širiti se.

3) Kada postanete svjesni svoje Nulte točke u mislima i kako vam se bude povećavao jaz između misli – otkrit ćete da ono čini čuda za vas. Ispunit će vaše želje, intuitivno odgovoriti na vaša pitanja te riješiti sve izazove koji su pred vama. Praznina misli nas opušta, oslobađa i pomaže nam da postanemo bolja verzija sebe.

Najnovije