Zašto je priprema kruha poseban ritual kojemu se vrijedi posvetiti, otkrio nam je Domagoj Frisch, kuhar i stilist magazina Sensa Sretna hrana. „I supruga i ja uživamo pripremati kruh, a otkada smo dobili dijete, pravimo ga često. Jednostavno ne vjerujem onim kupovnima koji su puni kemije. Možda će nekome zvučati čudno, ali nema dobrog kruha bez kuhara koji je opušten i odmoran. Kruh ne trpi žurbu i nervozu“, objašnjava Domagoj, koji svima koji žele pripremiti vlastiti kruh savjetuje:
- Ne štedite na kvalitetnim namirnicama. Kvalitetno brašno jako je važno u pripremi kruha. U posljednje vrijeme najčešće uzimam brašna Alnatura.
- U početku se oslonite na nekoliko recepata, a onda u pripremi kruha dajte mašti na volju.
- Tajna dobrog recepta za kruh je u dobrom omjeru, posebno brašna i vode/mlijeka i ulja, tj. drugih masti.
- Dok se tijesto za kruh diže, pazite da temperatura u prostoriji ne varira. Ne mijenjajte temperaturu prozračivanjem ili grijanjem.
Dobre recepte za kruh možete pronaćiovdje