Kada vam se netko sviđa želite da ta osoba također misli na vas, želite ostvariti komunikaciju, povezati se, ali kako privući pažnju te osobe i učiniti da razmišlja o vama? Postoje jednostavna 4 ljubavna i psihološka 'trika' koja mogu probuditi ljubavne iskre:

1. Moć komunikacije - Tajna dobrog sugovornika je u tome što je, prije svega, aktivan slušatelj. Praksa aktivnog slušanja može značajno poboljšati odnose i učiniti da privučete nečiju pažnju. Kada govorimo samo mi, o sebi, svojim stavovima, a nismo zainteresirani za drugu stranu, dolazi do odbojnosti. Naučite slušati osobu koja vam se sviđa. Postavljajte pitanja o njegovim interesima, osjećajima i željama.

Dobijte što više informacija o tome što ga zanima, privlači, kako fizički tako i intelektualno. Na osnovu tih podataka moći ćete razviti razgovor i pokazat ćete da vas njegov život uistinu zanima. To ne znači da prestanete govoriti o svojim stavovima, mislima, o sebi, već pronaći savršen balans u komunikaciji - harmoničan dijalog u kojem će obje strane uživati.

2. Skriveni signali - Osmjeh, pogled u oči, dodir, zagrljaj... Svi ovi signali koji su nježni, iskreni i koji vas zbližavaju mogu učiniti da osoba shvati da vam se sviđa i da s vama osjeća bliskost. U ovome naravno ne treba pretjerivati i treba biti spontan. U davanju ovakvih signala najprije treba slušati svoje srce - kad vam se osmjehuje učinite to bez ustručavanja, dodirnite ruku drage osobe ako to želite. Ovakav kontakt stvorit će bliskost i energiju koja će ga potaknuti da razmišlja o vama.

3. Uvijek budite svoji - Kada ste vjerni svojoj prirodi, odnosno kada ste potpuno svoji, tada ste najšarmantniji, duhoviti, zavodljivi... Svako pretvaranje, maske i pokušaj da se svidite nekome predstavljajući sebe u lažnom svjetlu, neće uroditi plodom. Jasno pričajte o svojim stavovima, željama, pokažite svoju pravu prirodu, jer to je ono što vas čini posebnim. Ne ugrožavajte svoju autentičnost, ona je uvijek vaš adut.

4. Ne igrajte igrice, budite otvoreni - Ovo nije natjecanje tko će se kome prvi javiti, igrice tko će biti nadmoćniji... Održavajte komunikaciju, podsjećajte ovu osobu na lijepe trenutke, neka ljubav i sreća budu asocijacije na vas. To ćete najprije uspjeti kada otvoreno pokažete svoje zanimanje i otkrijete osjećaje - neka vaše srce govori!