Blizanački plamen je druga polovica vaše duše; oboje ste zapravo sazdani od 'iste energetske tkanine' i stoga dijelite istu frekvenciju. Blizanački plamen nam može pomoći da se duhovno razvijemo, promijenimo svoju svijest i način na koji vidimo svijet. Razdvajanje od njega jedno je od najbolnijih iskustava, a oporavak zahtijeva puno energije i truda, no jamči duboku transformaciju na bolje! 

1) Prepoznavanje da ste cjeloviti

Najveći problem s konceptom blizanačkog plamena je to što smo toliko usredotočeni na ideju da nas druga osoba upotpunjuje da gubimo iz vida činjenicu da smo sami potpuni i cjeloviti. Kad počnete uviđati da ste potpuni, počnete osjećati više ljubavi prema sebi i započinjete proces liječenja unutarnjih rana. Rastanak od blizanačkog plamena najčešće je vrlo bolan, zastrašujuć i uznemirujuć. Kada napustite ideju da vam je potreban netko drugi da biste bili potpuni, to u početku ostavlja rupu u vašem umu i duhu. Ali ako ostanete posvećeni ovoj ideji, polako se ta praznina počinje zatvarati i počinje iscjeljenje. Donošenje odluke da vidite sebe kao cjelinu znači da sebi dajete dopuštenje da budete jaki i otporni i prvi je korak prema napuštanju vezanosti za blizanački plamen. 

2) Prihvaćanje boli

Mi smo kao društvo uvjetovani da pobjegnemo od boli. Skrivamo se iza svojih pametnih telefona, skačemo iz jedne veze u drugu, previše gledamo TV, kupujemo, jedemo, pijemo. Činimo sve i svašta da nas odvrati od osjećaja nelagode. Ako želite rasti, očekujte bol. Kada odvojite vrijeme da osjetite svoje emocije, može se dogoditi nevjerojatna stvar. Počinjete doživljavati duboku razinu suosjećanja za svoj blizanački plamen. Budući da su njihove rane odraz vaših, suosjećanje s njima znači i samilost prema sebi. Bol doživite kao iskustvo učenja. 

3) Preuzimanje odgovornosti za svoje riječi

Često koristimo fraze poput "Povrijedio me" ili "Ne mogu bez njega" ili "Ne mogu biti sama". Upravo to kreira našu stvarnost. Ako uronite u praksu meditacije ili svjesnog disanja, počet ćete uviđati snagu svoji riječi. Disanje je drevni iscjeliteljski alat vaše temeljne životne snage, vašeg daha, da probudite svoju nutrinu. To jednostavno radi, baš kao i meditacija. Te će vam tehnike pomoći da negativan unutarnji govor prožet stidom, strahom i odbijanjem pretvorite u riječi ljubavi i prihvaćanja.

Kako preboljeti blizanački plamen
Shutterstock 

4) Postavljanje granica

Stvaranje granica za sebe znači procijeniti svoje istinske potrebe i želje i ne kompromitirati to iz straha, udobnosti ili pritiska. To većini nije prirodno jer znači prihvatiti svoje slabosti i mane, preispitati svoja temeljna uvjerenja i vrijednosti i stvoriti nacrt koji ćete slijediti. Možda ćete prekinuti kontakt s nekim ljudima čije vam društvo više ne odgovara. Češće ćete govoriti 'NE'. Kada je u pitanju vaše osobno duhovno putovanje, koje ste otrovne navike nesvjesno stekli? Je li to potreba da budete pozitivni cijelo vrijeme? Je li to osjećaj superiornosti nad onima kojima nedostaje duhovna svijest? Duhovnost bi se trebala odnositi na osnaživanje sebe. Nemojte potiskivati ​​emocije, ne osuđujte ​​druge, već stvarajte čistu vezu s onim tko ste u svojoj srži. 

5) Njegovanje ljubav prema sebi

Možda vam zvuči kao floskula, ali kad konačno dođete do tog osjećaja, sve će vam biti jasnije. Kada odvojite vrijeme da istinski doživite svoje duhovno buđenje i naučite tko ste i koja je vaša svrha, osjetit ćete golem osjećaj povjerenja u sebe. Povjerenje u sebe ključ je ljubavi prema sebi. Ali to zahtijeva spremnost da se prihvati bol i izliječi. Vaš blizanački plamen i vi možete se ponovno povezati, a možda se to nikada neće dogoditi u ovom, materijalnom svijetu. I to je u redu, jer kada se konačno vidite kao cjeloviti i vrijedni ljubavi, nećete osjećati kao da vam blizanac nedostaje.