U današnje vrijeme postoji pritisak da svi moramo slijediti onaj dobri stari poznati put do uspjeha i sreće – traga se za uspješnim poslom, sretnim brakom, djecom i lijepim domom. Mnogi slijepo slijede taj put bez da se zapitaju je li to ono što zaista žele u svojem životu. Tu su djelomično krivi i mediji te društvene mreže koje nam stalno usađuju iskrivljene i idealne percepcije o životu, kao što nas mogu natjerati da povjerujemo da nam je nešto potrebno, dok u biti to uopće ne želimo, piše Conscious Reminder.

Zato je važno da naučite kako da budete u kontaktu sa samim sobom i sami odaberete svoj vlastiti put do zadovoljstva i sreće - a u tome vam može pomoći i ovih pet pitanja koja možete postaviti samome sebi. Poslušajte svoj unutarnji glas i odgovorite na ova pitanja koja mogu transformirati vaš život.

Što radite?

Ponekad radnje u životu mogu postati automatske i u jednom trenutku nađete se na vama nezamislivom mjestu i pitate se kako ste došli do te točke u svojem životu. Zato obratite pozornost na ono što radite – bilo to u privatnoj ili poslovnoj sferi i razmislite je li to u skladu s vašim idealima i većim ciljevima. Pokušajte primijetiti čine li vas trenutačne radnje zadovoljnima i ispunjenima ili ste sve više uznemireni – to vam može biti jasna poruka oko toga što trebate činiti dalje.

Kako se osjećate?

Vaše emocionalno stanje može biti ključan indikator kvalitete i zadovoljstva u vašem životu. Zapitajte se kakve su vaše emocije. Osjećate li se iscrpljeno ili ste puni energije? Jeste li mirni i ispunjeni ili živčani i tjeskobni? Ako se većinom vremena osjećate pozitivne emocije, to znači da ste na dobrom putu.

5 pitanja koja će vam promijeniti život
Pexels 

Što želite?

Ovdje pokušajte zanemariti i izbaciti sva očekivanja koja drugi imaju oko vas. Zapitajte se, da imate sve vrijeme svijeta i sav novac na svijetu i ne morate se brinuti ni o čemu – što biste voljeli raditi u životu. Što vas usrećuje i ispunjava?

Što zanemarujete?

Koje su to stvari koje redovito ignorirate i negirate u svojem životu govoreći si da će biti bolje ili da ćete to kasnije riješiti? Možda vas upravo te stvari tište i isprječavaju vam se na putu do sreće. Koliko god se bojite ući u koštac s tim problemima, pomislite koliko bi vam život bio bolji bez njih.

Što očekujete?

Svi mi imamo neispunjene snove i želje – no mnogi ne rade ništa da ih ostvare već samo čekaju – bolje dane, bolje prilike. Čekaju da netko ostvari snove umjesto njih. Nemojte si to dopustiti već sami učinite sve što možete kako biste ispunili svoje najdublje želje.