Nakon što prođe faza početne lude zaljubljenosti i leptirića u trbuhu, bit će vam jasnije je li muškarac pored vas spreman za ozbiljnu vezu i pravu ljubav. Iako se ponekad teško pomiriti s tom činjenicom, nužno je prihvatiti istinu kako ne biste doživjeli veliko razočaranje kasnije. 

Važno je da su partneri kompatibilni, kao i da vide zajedničku budućnost na jednak način. Sve su ostalo zavaravanja koja ne vode do sreće i zadovoljstva. Važno je rasti s osobom pored nas u istome smjeru i zajednički raditi na poboljšanju odnosa. Jasna i iskrena komunikacija, pravovremeno izražavanje želja i očekivanja te imanje razumijevanja jedno za drugo važne su stavke na kojima počiva svaka uspješna veza.

Obratite pažnju na ovih 5 znakova koji daju crveni alarm da osoba pored vas još uvijek nije spremna obvezati se i održavati zdravu ljubavnu vezu:

1. Vi za njega niste prioritet

Iako je vrijeme koje provodite zajedno uvijek ispunjeno zabavom, vi niste baš prva osoba kojoj će se javiti i odvojiti za nju vrijeme. Često se dogodi da vrijeme posveti prijateljima ili kolegama, a vama se javi samo onda kada su svi drugi zauzeti.

Naravno, svakome je dopušteno imati svoje prijatelje i vlastiti život, ali ako vas on ne uključuje u svoje planove, zapravo nije spreman za vezu.

2. Ne poklanja vam pažnju

Muškarac koji stvarno želi biti s vama, dat će vam to do znanja. Stalno će htjeti biti u vašoj blizini i konstantno će vam se posvećivati, čak i kada niste sami.

Ako vam se čini kao da on promijeni svoju osobnost kada se nalazi pored prijatelja, vrijeme je za razgovor.

3. Otkazuje planove u zadnji tren

Poštivanje tuđeg vremena izrazito je bitan koncept danas. Svima su nam dani prepuni obaveza i zadataka koje moramo obaviti, a svoje slobodno vrijeme dijelimo samo s odabranima.

Otkazuje li vam muškarac planove u zadnji tren? Ako se to događa izrazito često, šalje vam poruku da vas ne shvaća ozbiljno.

4. Uvijek ima spreman izgovor

Ima li uvijek spreman izgovor kada ga suočite s otkazivanjem planova ili neodgovaranjem na vrijeme?

Sada morate biti oprezni – bez obzira koliko 'snažan' izgovor ima, možda je samo 'profesionalni' lažljivac koji zna kako dobiti ono što želi.

5. Fokusiran je samo na sebe

Čini se da mnogi ljudi zaboravljaju da odnos podrazumijeva vezu između dvoje ljudi. Ne možete biti sebični kada ste u vezi i konstantno vlastite potrebe stavljati ispred želja i planova partnera.

Ako je previše zainteresiran za sebe, neće vam moći dati ono što veza zahtijeva. Potrudite se ukazati mu na greške i promatrajte planira li raditi na njima ili mu pak ovakav odnos itekako odgovora… Ako je ova druga opcija vjerojatnija, postoji samo jedna stvar koju možete napraviti - odmaknite se od odnosa koji vas ne ispunjava kako biste ostavili mjesta za nekoga tko vas zaslužuje.