Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUHOVNI UČITELJ ADYASHANTI - IZGOVORITE OVE 2 RIJEČI SVAKOG DANA: Ova meditacija pomaže nam otkriti tko smo zaista

Adyashanti je američki duhovni učitelj i autor iz područja zaljeva San Francisco koji nudi predavanja, internetske tečajeve i predavanja u Sjedinjenim Državama i inozemstvu. Isprobajte njegovu meditaciju 'Ja jesam'

 Meditacija duhovnog učitelja Adyashantija Izvor: Shutterstock

Probudi se ili nestani - poruka je to duhovnoga učitelja Adyashantija čije su dvije knjige 'Put oslobođenja' i 'Izravni put' izašle ovog studenoga u izdanju Budilnik izdavaštva. U knjizi Put oslobođenja Adyashanti nas upoznaje s temeljima njegova učenja. Proučavati Put Oslobođenja znači proučavati sebe, kaže autor – probuditi se iz iluzija o sebi i drugima i identifikacija s vlastitim imenom, rasom, spolom, vjerom i socijalnim statusom. Bijeg od života nije opcija, a Adya nam daje alate s pomoću kojih učimo kako da probuđeno stanje spustimo na našu opipljivu, životnu razinu.

Knjiga Izravni put nudi nam trideset praksi za poticanje buđenja, a svaka od njih cilja na buđenje našeg uspavanog Bića. Jednom kad se probudimo u istini Stvarnosti, shvatit ćemo da je 'sve vječno dobro, i to više nego što se može zamisliti'.

Slijedi nekoliko Adyashantijevih smjernica duhovnim tragateljima:

  • Biti duhovan ne znači bježati od života, već biti prisutan u odnosu na sve što se pojavljuje.
  • Cilj svake autentične duhovnosti jest živjeti svoje istinsko Biće u najvećoj mogućoj mjeri.
  • Spoznati istinu znači ispitati svaki djelić sebe: svoja uvjerenja, fiksacije i one dijelove vlastite osobnosti od kojih bismo možda najradije pobjegli.
  • Prosvjetljenje nije ništa mistično. To znači gledati na život širom otvorenih očiju i vidjeti ga kakvim jest.

Dijelimo s vama i jednu od meditacija iz knjige 'Izravni put':

Izgovorite u sebi riječi: JA JESAM. Ne „ja sam ta i ta osoba“, već JA JESAM.
Primijetite koliko je tiho, koliko je mirno izravno iskustvo JA JESAM. Primijetite da čisto JA JESAM nema sliku o sebi, samoprosuđivanje, mišljenja ni oblik.
Slika o sebi ili prosudba mogu se pojaviti, no imajte na umu da su to misaone tvorevine — ništa doli uvjetovane misli u umu. To nazivam misaono stvorenim „ja“, lažnim „ja“ ili psihološkim „ja“, jer predstavlja apstraktnu kreaciju misli i sjećanja. Kako puka misao ili skup misli može biti ono što jeste?
Primijetite da postojite s mislima ili bez njih. I nastavljate postojati čak i kad vaš um ne stvara misli koje se vrte oko vas samih. Jasno, vaše istinsko JA JESAM, vaše istinsko Biće prethodi i mislima i osjećajima koji nastaju kao posljedica misaonih uvjerenja o tome tko ste.
Primijetite da su misli samo misli — apstraktne, prolazne umne tvorevine. Kad um ima trenutke tišine, vi i dalje postojite, ali ne kao misao. Ne kao netko ili nešto što treba biti procijenjeno ili prosuđeno.
Pomičući se izvan razmišljanja i odmarajući se u ovome čistom, iskonskom i nijemom osjetu JA JESAM koje prethodi svim mislima, uvjetovanjima ega ili nagađanjima, primijetite da je vaš istinski osjećaj JA JESAM odraz svijesti, iste one svijesti koja svjedoči ovom trenutku.
Odmarajte se u izravnom iskustvu JA JESAM.
Vi ste JA JESAM svijesti.
JA JESAM je kad svijest prepoznaje samu sebe kao svijest.
Odmarajte se u tom prepoznavanju vašega istinskog Bića.

Obje knjige mogu se naći u svim boljim knjižarama ili naručiti od izdavača na stranici budilnikizdavastvo.com/knjige/

 Knjiga Izravni put Izvor: Budilnik izdavaštvo

 Knjiga Put oslobođenja Izvor: Budilnik izdavaštvo

Izdvojeno za vas...

Najnovije