Što god um može zamisliti, čovjek može ostvariti – poruka je novog naslova Nevillea Goddarda „Moć imaginacije“. Ovu riznicu alata za ostvarivanje želja čini zbirka tri njegove knjige: Probuđena imaginacija, Potraga i Tajna je u osjećaju.

U Probuđenoj imaginaciji Neville nas ohrabruje da ustrajemo u svojoj imaginaciji poistovjećujući se s našim najvišim idealima. Ova knjiga sadrži neke od autorovih najpoznatijih alata za promjenu unutarnje i vanjske stvarnosti. U njoj opisuje vlastita iskustva duhovne preobrazbe, koja su mu potvrdila istinitost i učinkovitost znanja koje je prenosio. 

Tajna je u osjećaju govori o umijeću ostvarivanja želja i praktičnim alatima s pomoću kojih dostižemo željena stanja. „Vi ste ono što vjerujete da jeste“, kaže Neville, neumorno nas potičući na promjenu koncepta kojeg imamo o sebi. „Zato živite u osjećaju da ste onaj koji želite biti i taj ćete biti.“

Dijelimo s vama jednu od Nevilleovih tehnika za ostvarivanje željenih stanja:

„Uvijek biste trebali osjetiti ispunjenje svoje želje prije nego što zaspite. Što god imate u svijesti dok idete na počinak, mjerilo je vašeg izražaja u budnom stanju. U snu čovjek utiskuje u podsvijest poimanje samog sebe. Raspoloženje koje imate prije nego što zaspite definira vaše stanje svijesti dok ulazite u podsvijest. Ona vas vidi točno onakvima kakvi osjećate da jeste. Ako, pripremajući se za spavanje, pretpostavljate i održavate svjesnost o uspjehu s pomoću osjećaja „ja sam uspješan“, onda morate biti uspješni.

Pripremajući se za spavanje, osjećate da se nalazite u stanju ispunjene želje, a zatim se opuštate u nesvjesnost. Vaša ostvarena želja je ono što tražite. Noću, na svom krevetu, tražite osjećaj ispunjene želje kako biste je mogli ponijeti sa sobom u podsvijest, tako da vaša želja dobije izražaj. To je način provođenja vaših želja u podsvijest – vaš osjećaj da se nalazite u stanju ostvarene želje.

Lezite ravno na leđa s glavnom u ravnini vašeg tijela. Osjetite kakvi biste bili da vam se ostvarila želja i tiho utonite u nesvjesnost. Iz noći u noć trebali biste pretpostaviti osjećaj da jeste, da imate i svjedočite onom što želite biti, imati i vidjeti manifestiranim. Nikad ne idite na spavanje osjećajući se obeshrabreno ili nezadovoljno. Nikad nemojte spavati u svijesti o neuspjehu.

Vaša podsvijest, čije je prirodno stanje san, vidi vas onakvima kakvi vjerujete da jeste. Bilo da je vaše uvjerenje dobro, loše ili neutralno, podsvijest će ga vjerno utjeloviti. Ona daje oblik vašim željama tek kad osjetite njihovo ispunjenje.

Dakle, osjećaj koji nastaje kao odgovor na pitanje: Kako bih se osjećao da mi se želja ostvarila? trebao bi preuzeti i učvrstiti vašu pozornost dok tonete u san. Morate biti svjesni da ste ono što želite biti ili da imate ono što želite imati prije nego što zaspite.
Kad čovjek zaspi, više nema slobodu izbora. Cijelim njegovim snom vlada posljednji koncept sebe koji je imao na javi.

Iz vlastite dubine nikad ne izvučete ono što želite, već ono što jeste, a vi ste ono što osjećate da jeste. Isto vrijedi i za druge – drugi su ono što osjećate da jesu. Svijet se neće promijeniti sve dok ne promijenite koncept koji imate o njemu. Kako iznutra, tako izvana.“

Knjiga Nevillea Goddarda 'Moć imaginacije', izdavač Budilnik
Budilnik izdavaštvo Knjiga Nevillea Goddarda 'Moć imaginacije', izdavač Budilnik