Naše misli kreiraju našu stvarnost. Svi ste čuli za izreku, "Kakve su vam misli, takav vam je život!" Više puta u životu svakog od nas ova izreka se pokazala kao realna. Kada razmišljamo negativno o stvarima koje nas očekuju i uvijek strepimo da će se nešto loše dogoditi, onda se negativne stvari zaista i događaju - mi ih svojim mislima privlačimo. Stalno razmišljanje o negativnom stvara energetski "utisak" da mi to želimo, i to nam se onda i vraća. 

Nije jednostavno osloboditi se loših i negativnih misli, ali nekoliko jednostavnih vježbi vam može pomoći:

1. Nikada ne ulazim u nevolje. Meni se ništa loše ne događa.

Ove riječi izgovorite kada se iznenada pojave strahovi, brige i anksioznost. Izgovarajte ih polako i svjesno kako bi vaš um shvatio da nema potrebe za brigu i negativnu projekciju budućih događaja.

2. Izaberite tiho i mirno mjesto, sjednite udobno i zapitajte se "Što bih voljela imati u životu, a još nemam?". Uzmite papir i napravite listu svojih želja. Zatim postavite sebi sljedeće pitanje: "Što imam, a ne bih željela imati?" Uzmite novi list papira i napravite listu onoga čega biste se željeli odreći, otpustiti. Ponovo pročitajte sve stvari koje "ne želite, a imate" i smislite pozitivnu frazu koja ima isto značenje, ali naziva nešto što "nemate, ali želite". Na primjer, ako ne želite, a imate višak kilograma, onda je ono što želite, a nemate, vitka figura. Zamijenite svako "Ne želim, ali imam" sa "Želim, ali nemam." Zapišite sve izmijenjene fraze u jednu listu svojih želja i imajte ih na umu. Redovno jačajte pozitivne misli, izgovarajte ove fraze kao afirmacije i ostvarit ćete svoje ciljeve. 

3. Probajte aromaterapiju. Različiti mirisi nam pomažu da promijenimo raspoloženje, bolje i zdravije spavamo ili da obnovimo energiju. Naravno, aromaterapija i eterična ulja neće riješiti vaše probleme, ali će vam pomoći da se opustite. Preporučuje se aroma mente, vanilije, ruže. Miris limuna će vam pomoći da se brže probudite, aroma naranče može vam popraviti raspoloženje. Možete nabaviti eterična ulja i dodati ih u kadu, aroma lampu ili ovlaživač zraka.

4. Napišite 5 pozitivnih stvari - Ovo je prilično poznata tehnika i zaista funkcionira. Morate pronaći 5 pozitivnih aspekata u svakom slučaju, koliko god on bio negativan. Bit ćete iznenađeni da čak i u najlošijim situacijama možete pronaći pozitivne trenutke za sebe i stvari na kojima možete biti zahvalni. Kada pronađete pozitivan kut gledanja na situaciju, lakše ćete naći i rješenje.